אוכל
צילום׃ SXC

פיצה אליפות לילדים

מבית השף ג'ורג'יו סופינו, פסטה מיה

גולי כהן | מצעד האוכל הישראלי | פורסם 23/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פיתה או מלאווח לא אפוי
קופסה של עגבניות מרוסקות
רבע כוס שמן זית לרוטב
2 שיני שום
10 עלי בזיליקום
גבינה צהובה מגוררת
טבעות זיתים (אופציה)
גרעיני תירס (אופציה)
1/3 כוס שמן זית למריחה

אופן ההכנה:

1 טוחנים בבלנדר ידני את העגבניות יחד עם שמן הזית, השום והבזיליקום. מוסיפים מעט מלח אם צריך.2. אם מכינים את הפיצה על פיתה חוצים את הפיתה לרוחבה, כך שיתקבלו 2 עיגולי בצק שלמים זהים. בעזרת כף או מברשת מורחים את הפיתה בשמן זית. אם משתמשים במלאווח לא מורחים עליו שמן זית.3. מורחים את הפיתה או המלאווח בתערובת העגבניות.4. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת.5. מוסיפים את הזיתים והתירס, אם רוצים.6. מעבירים לתנור מחומם ל-200 מעלות ואופים עד שהגבינה נמסה והמלאווח מוכן.