אוכל
יח``צ׃ דן פרץ, מסעדת Luciana

טארט גבינות אספרגוס ושעועית ירוקה

על בסיס בצק עלים

אבירם דותן | מסעדת Luciana | פורסם 12/07/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם בצק עלים קר
1 חלמון ביצה עם מעט מים
40 גרם חמאה

למילוי:

1 חבילת אספרגוס מקולף וחלוט במים חמים
300 גרם שעועית ירוקה טרייה חלוטה במים חמים
200 גרם אפונה ירוקה
250 גרם ריקוטה
1 גביע של קרם פרש
מלח פלפל לבן
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות 1. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול ודק. חותכים את שולי המלבן כמו מסגרת לרצועה של 1.5 ס"מ מעבירים את המלבן הבצק החתוך לתבנית. (לקבלת מסגרת עם שולים) 2. מורחים את שולי המלבן במעט מהחלבון הטרוף ומדביקים את רצועת הבצק ומחררים את כל הבצק במזלג. ממיסים את החמאה ומורחים במברשת את כל הבצק. 3. בקערה מערבבים את הריקוטה והקרם פרש עם מעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט. 4. מורחים שכבה בעובי של 1.5 ס"מ על הבצק ומעל מסדרים את האספרגוס השעועית, והאפונה ירוקה. 5. אופים למשך חצי שעה. 6. חותכים לריבועים ומגישים חם או קר.