אוכל
צילום׃ צביקה מאיר, ידיעות ספרים

לחמניות גבינה בואיקוס

מאפים בולגרים קטנים, גבינתיים וטעימים במיוחד

ענת אחירון ואורית חמיאל | "סיפור בולגרי", ידיעות ספרים | פורסם 18/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 294 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

2 כוסות קמח תופח (350 גרם)

250 גרם גבינה לבנה

1ביצה

250 גרם חמאה או מרגרינה מומסת

150 גרם גבינה בולגרית מגוררת

200 גרם קשקבל מגורר לקישוט

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לקבלת בצק רך. אם הבצק רך מדי - מוסיפים מעט קמח.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 מחלקים את הבצק ל-30 כדורים. מקשטים את כיפתו של כל כדור בקשקבל המגורר (ניתן לערום את הקשקבל על צלחת שטוחה ולטבול בו את כיפת הכדור) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

4 אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-20 דקות או עד שהבואיקוס מזהיבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות