צילום׃ צביקה מאיר, ידיעות ספרים
לחמניות גבינה בואיקוס
מאפים בולגרים קטנים, גבינתיים וטעימים במיוחד
ענת אחירון ואורית חמיאל | "סיפור בולגרי", ידיעות ספרים
| פורסם 18/04/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
2 כוסות קמח תופח (350 גרם)
250 גרם גבינה לבנה
1ביצה
250 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
200 גרם קשקבל מגורר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לקבלת בצק רך. אם הבצק רך מדי - מוסיפים מעט קמח.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות.
3 מחלקים את הבצק ל-30 כדורים. מקשטים את כיפתו של כל כדור בקשקבל המגורר (ניתן לערום את הקשקבל על צלחת שטוחה ולטבול בו את כיפת הכדור) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-20 דקות או עד שהבואיקוס מזהיבים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!