אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

מאפינס דאבל גבינה, זיתי קלמטה ותבלינים

מאפינס נימוחים עם גבינות בולגרית וקאשקבלו, זיתים יווניים וראס אל חנות - תערובת תבלינים ריחנית

שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד | פורסם 16/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ביצים גדולות (L)

1 כוס (200 גרם) יוגורט כבשים

¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית

1.5 כוסות (210 גרם) קמח תופח

½ כפית תבלין ראס אל חנות

½ כפית מלח

1 קופסה (200 גרם) קוביות בולגרית

1.5 כוסות גבינת קאשקבלו, מגוררת גס

½ כוס זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.

2 טורפים בקערה ביצים. מוסיפים יוגורט ושמן זית ומערבבים.

3 בקערה אחרת מערבבים קמח, תבלין ראס אל חנות ומלח.

4 יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.

5 מוסיפים גבינות וזיתים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד בתערובת.

6 יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית, עד שלושה רבעים מגובהם.

7 אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים.