צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד
מאפינס דאבל גבינה, זיתי קלמטה ותבלינים
מאפינס נימוחים עם גבינות בולגרית וקאשקבלו, זיתים יווניים וראס אל חנות - תערובת תבלינים ריחנית
שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד
| פורסם 16/05/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 ביצים גדולות (L)
1 כוס (200 גרם) יוגורט כבשים
¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
1.5 כוסות (210 גרם) קמח תופח
½ כפית תבלין ראס אל חנות
½ כפית מלח
1 קופסה (200 גרם) קוביות בולגרית
1.5 כוסות גבינת קאשקבלו, מגוררת גס
½ כוס זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
2 טורפים בקערה ביצים. מוסיפים יוגורט ושמן זית ומערבבים.
3 בקערה אחרת מערבבים קמח, תבלין ראס אל חנות ומלח.
4 יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.
5 מוסיפים גבינות וזיתים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד בתערובת.
6 יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית, עד שלושה רבעים מגובהם.
7 אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים.