אוכל
צילום׃ mako

בצק שמרים בסיסי פשוט

אבן היסוד של כל מאפה מוצלח

יניב גור אריה | mako | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קמח לבן (רצוי קמח קשה ללחם)
5 גרם משפר אפיה
15 גרם סוכר
10 גרם מלח
10 גרם שמרים יבשים
340 גרם מים
30 גרם שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים קמח, מלח, סוכר ומשפר אפייה בקערת המיקסר. מוזגים מעל את המים ומפזרים על המים את השמרים. לשים את כל המרכיבים כ-3 דקות. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך. בהתחלה הבצק קצת דביק , לא להיבהל ולא להוסיף קמח, רק להמשיך ללוש, משהו כמו 7 דקות, עד שהבצק גמיש ונח לעבודה אבל עדיין רך מאוד. מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה של כ- 40 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו. להכנת פיתות מחלקים את הבצק ל-10 חלקים. פותחים כל עלה הבצק , בעזרת מערוך לעיגול בעובי ½ ס"מ. מניחים ל-10 דקות. מחממים תנור לחום מקסימלי ואופים כ- 5 דקות עד התנפחות. מוציאים מהתנור ומיד מכסים במגבת. להכנת פיתות עם זעתר: מחלקים את הבצק ל-10 חלקים. פותחים כל עלה הבצק , בעזרת מערוך לעיגול בעובי ½ ס"מ. מניחים ל-10 דקות. מורחים בשמן זית ומפזרים זעתר ובצל מטוגן (או כל ציפוי אחר שאוהבים). אופים ב- 190 מעלות כ-10 דקות, מוציאים מהתנור ומכסים במגבת. להכנת "לאפה": מחלקים את הבצק ל-6 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול גדול. מחממים ווק הפוך או מחבת רחבה על להבה בינונית (ללא שמן), מניחים מעל את הבצק וצורבים משני הצדדים עד הזהבה. להכנת לחם לבן: לשים את הבצק התפוח כדקה להוצאת הגזים והכנסת חמצן חדש. מעצבים כיכר ומניחים בתבנית משומנת (הבצק צריך להגיע ל- ½ גובה התבנית). מתפיחים שוב כ-1/2 שעה, עד הכפלת הנפח ואופים בחום של 190 מעלות, 45 דקות, עד שהלחם מוכן.