אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קלצונה

על בסיס בצק פיצה במילוי בסיסי של מרגריטה

| בית האוכל האיטלקי RONIMOTTI | פורסם 20/05/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

עלי זעתר קצוצים
מוצרלה מגורדת
מלח
פלפל שחור
ירקות קלויים או זיתים/אנשובי
עשבי תיבול קצוצים

לבצק:

חצי ק"ג קמח לבן
כף וחצי סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כף מלח
320 מ"ל מים
4 כפות שמן זית

לרוטב עגבניות- נפוליטנה

חומרים ל-4 ק”ג רוטב:
6 ק”ג עגבניות אדומות בשלות מאוד (עדיף תמר)
3 כפות מלח גס
3 גבעולי בזיליקום

אופן ההכנה:

1 הכנת הבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים את המים והשמן עד להיווצרות בצק אחיד ולא קשה מידי שיידבק מעט לקערה. מחלקים ל-4 כדורים ומתפיחים בכיסוי מגבת כ-10 דקות. 2. הכנת רוטב העגבניות: מסירים את העוקץ מהעגבניות בעזרת סכין קטן ומניחים אותן בסיר גדול בצפיפות, כדי ליצור סביבה לחה ולמנוע חריכה. 3. מניחים את הסיר על להבה נמוכה מאוד ומפזרים מלח גס. מבשלים כשעתיים, או עד שהעגבניות מתרככות ומוצפות בנוזליהן. מוסיפים בזיליקום ומבשלים עוד שעה וחצי. 4. מוציאים את העגבניות מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים למולי, שיטחן את העגבניות וגם יפריד את הקליפה והגרעינים. 5. מחלקים את הבצק הפוקצ'ה לחלקים של 270 גרם מרדדים לאליפסות. 6. מורחים רוטב עגבניות במרכז הבצק ומפזרים גבינה, ירקות קלויים או תוספת אחרת לבחירתכם. 7. סוגרים את הבצק מעל המילוי ומהדקים היטב בעזרת האצבעות. 8. מושחים בעזרת מברשת בשמן זית מפזרים עשבי תיבול ומלח גס. 9. מחממים תנור ל- 240 מעלות ומכניסים את הקלצונה לאפייה של כ8-10 דקות או עד צבע זהוב כהה מוציאים מן התנור ואוכלים חם.