אוכל
צילום׃ istockphoto

מאפה תפוחי אדמה וגבינות

מתכון מהיר וקל לפשטידה עשירה ומפנקת

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 18/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 תפוחי אדמה קלופים ושטופים היטב
2 בצלי שאלוט קצוצים דק
200 גרם גבינת רוקפור מפוררת לחתיכות
2 כפות עלי תימין טריים ( או כפית של תימין יבש )
2 כפות חמאה
1 מיכל שמנת לבישול 15% או יותר
קורט אגוז מוסקט טחון
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). 2. משמנים תבנית אפייה, בגודל 18 ס"מ על 28 ס"מ, בכף חמאה. 3. מפזרים בתחתית התבנית את בצלי השאלוט הקצוצים. 4. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות ומעבירים אותן לקערה. 5. אל הקערה מוסיפים את גבינת הרוקפור ( שומרים 3 כפות בצד ) והתימין. מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל שחור ומערבבים. 6. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית אפיה. יוצקים מעל את השמנת ומפזרים את פירורי הגבינה שנותרו. על פירורי הגבינה מפזרים קוביות קטנות של חמאה (לא יותר מכף חמאה). 7. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, מעבירים לתנור החם ואופים במשך 30 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ- 20 דקות עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה.