מאפה מבצק חציל, במילוי גבינה ומנגולד
בואו לראות שגם מאפה יכול להיות בריא ומזין - תופתעו כמה שהוא טעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (24 מנות):
לבצק
250 גרם (כ 2 כוסות) קמח חיטה מלא
250 גרם (כ 2 כוסות) קמח חיטה לבן + חופן נוסף לקימוח המשטח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח-ים אטלנטי דק
10 כפות חציל קלוי ללא הקליפה (בינוני) קצוץ דק
3 כפות שמן זית כתית מעולה
3 כפות שמן קנולה לא מזוכך
6 כפות מיץ תפוזים סחוט
1/4 ביצה להברשה
1 כפית קצח
1 כפית שומשום
למלית
2 חבילות (1.4 ק"ג) עלי מנגולד פרוסים דק
250 גרם גבינת ברינזה 5% חתוכה לקוביות בנות 1 ס"מ
1 כף שמן זית כתית מעולה
1/4 כפית מלח-ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח.
2 מוסיפים את השמנים ומערבבים עד שייווצר מרקם של חול ים.
3 מערבבים פנימה את החציל ואת מיץ התפוזים ולשים עד שייווצר בצק אחיד – היזהרו לא ללוש יותר מדי.4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5 מחלקים לשניים ומרדדים על משטח מקומח כל מחצית למלבן בעובי 1/2 סנטימטר.
6 להכנת המלית: מחממים את השמן במחבת בינונית על להבה בינונית.
7 מוסיפים את המנגולד ומטגנים קלות כ-5 דקות עד לריכוך מלא. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומסננים.
8 בקערה בינונית מערבבים את המנגולד עם הגבינה, מסננים ומצננים.
9 להרכבת המאפה: שמים 1/2 מהמלית לאורך הצלע הארוכה של הבצק, מגלגלים ליצירת גליל ומקפלים את הקצוות.
10 מברישים את החלק העליון של שני הרולים בביצה ומפזרים מעל את הקצח והשומשום.
11 אופים כ-15 דקות עד שמזהיב.
12 מקררים על רשת וחותכים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ.
* מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים בישראל. המתכון מתוך סדנת השף עם השף הבריא ד"ר רן פולק.