אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

מאפה מבצק חציל, במילוי גבינה ומנגולד

בואו לראות שגם מאפה יכול להיות בריא ומזין - תופתעו כמה שהוא טעים

ד"ר רן פולק | null | פורסם 21/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (24 מנות):

לבצק

250 גרם (כ 2 כוסות) קמח חיטה מלא
250 גרם (כ 2 כוסות) קמח חיטה לבן + חופן נוסף לקימוח המשטח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח-ים אטלנטי דק
10 כפות חציל קלוי ללא הקליפה (בינוני) קצוץ דק
3 כפות שמן זית כתית מעולה
3 כפות שמן קנולה לא מזוכך
6 כפות מיץ תפוזים סחוט
1/4 ביצה להברשה
1 כפית קצח
1 כפית שומשום

למלית

2 חבילות (1.4 ק"ג) עלי מנגולד פרוסים דק
250 גרם גבינת ברינזה 5% חתוכה לקוביות בנות 1 ס"מ
1 כף שמן זית כתית מעולה
1/4 כפית מלח-ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח.

2 מוסיפים את השמנים ומערבבים עד שייווצר מרקם של חול ים.

3 מערבבים פנימה את החציל ואת מיץ התפוזים ולשים עד שייווצר בצק אחיד – היזהרו לא ללוש יותר מדי.4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5 מחלקים לשניים ומרדדים על משטח מקומח כל מחצית למלבן בעובי 1/2 סנטימטר.

6 להכנת המלית: מחממים את השמן במחבת בינונית על להבה בינונית.

7 מוסיפים את המנגולד ומטגנים קלות כ-5 דקות עד לריכוך מלא. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומסננים. 

8 בקערה בינונית מערבבים את המנגולד עם הגבינה, מסננים ומצננים.

9 להרכבת המאפה: שמים 1/2 מהמלית לאורך הצלע הארוכה של הבצק, מגלגלים ליצירת גליל ומקפלים את הקצוות.

10 מברישים את החלק העליון של שני הרולים בביצה ומפזרים מעל את הקצח והשומשום.

11 אופים כ-15 דקות עד שמזהיב.

12 מקררים על רשת וחותכים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ.

* מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים בישראל. המתכון מתוך סדנת השף עם השף הבריא ד"ר רן פולק.