נקניקיות בבצק עלים עם פסטו ועגבניות מיובשות
משה בתיבה, גרסת שנות האלפיים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לנקניקיות והבצק:
חצי קילו בצק עלים
6 נקניקיות כתף בקר
6 נקניקיות עוף
לממרח העגבניות המיובשות:
1 כוס עגבניות מיובשות, מושרות במים, סחוטות היטב
2 שיני שום
מעט פלפל צ'ילי
מלח
פלפל שחור
1 כף סוכר
רבע כוס שמן זית (ועוד קצת אם צריך בהדרגה)
לפסטו:
2 כוסות דחוסות של עלי בזיליקום, בלי הגבעולים
3 שיני שום קלופות
חצי כוס צנוברים קלויים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 ממרח העגבניות המיובשות: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים לתערובת חלקה.
2 ניתן להוסיף עוד שמן זית לפי הצורך תוך כדי הטחינה. כשהתערובת חלקה מעבירים לצנצנת, שם היא יכולה להישמר שבועות ארוכים.
3 ממרח הפסטו: מניחים את עלי הבזיליקום, השום, הצנוברים ושליש מכמות שמן הזית בקערת מעבד המזון טוחנים עד לקבלת מחית אחידה, כעת מוסיפים בהדרגה את שאר כמות השמן.
4 הנקניקיות: מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים למלבנים שמספיקים לציפוי הנקניקיות, כ-10X15 ס"מ.
5 מורחים את המלבנים בממרח הפסטו וממרח העגבניות היבשות, ומניחים על כל מלבן נקניקייה.
6 מגלגלים את הבצק על הנקניקיות.
7 מורחים בחלמון טרוף, ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות.