אוכל
צילום׃ Paul Cowan, Istock

נקניקיות בבצק עלים עם פסטו ועגבניות מיובשות

משה בתיבה, גרסת שנות האלפיים

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 08/10/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לנקניקיות והבצק:

חצי קילו בצק עלים

6 נקניקיות כתף בקר

6 נקניקיות עוף

לממרח העגבניות המיובשות:

1 כוס עגבניות מיובשות, מושרות במים, סחוטות היטב

2 שיני שום

מעט פלפל צ'ילי

מלח

פלפל שחור

1 כף סוכר

רבע כוס שמן זית (ועוד קצת אם צריך בהדרגה)

לפסטו:

2 כוסות דחוסות של עלי בזיליקום, בלי הגבעולים

3 שיני שום קלופות

חצי כוס צנוברים קלויים

מלח, פלפל שחור טחון טרי

רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 ממרח העגבניות המיובשות: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים לתערובת חלקה.

2 ניתן להוסיף עוד שמן זית לפי הצורך תוך כדי הטחינה. כשהתערובת חלקה מעבירים לצנצנת, שם היא יכולה להישמר שבועות ארוכים.

3 ממרח הפסטו: מניחים את עלי הבזיליקום, השום, הצנוברים ושליש מכמות שמן הזית בקערת מעבד המזון טוחנים עד לקבלת מחית אחידה, כעת מוסיפים בהדרגה את שאר כמות השמן.

4 הנקניקיות: מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים למלבנים שמספיקים לציפוי הנקניקיות, כ-10X15 ס"מ.

5 מורחים את המלבנים בממרח הפסטו וממרח העגבניות היבשות, ומניחים על כל מלבן נקניקייה.

6 מגלגלים את הבצק על הנקניקיות.

7 מורחים בחלמון טרוף, ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות.