אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

מחמצת ביתית

איך מכינים מחמצת בבית? תכלס, כל מה שצריך זה קמח, מים וקצת סבלנות. תומר בלס מ"הלחם של תומר" מסביר

תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 23/11/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 676 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

קמח (ניתן להכין מכל סוג קמח: לבן, מלא, כוסמין, שיפון)

מים

כלי זכוכית או פלסטיק עם מכסה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקופסת פלסטיק או בצנצנת כוס קמח ושלושת רבעי כוס מים (אפשר בכף עץ) וסוגרים כמעט עד הסוף, כדי שמעט אוויר יוכל להיכנס. מניחים על השיש בטמפרטורת החדר (כ-20 מעלות. בקיץ שומרים במקרר).

2 למחרת חוזרים על הפעולה: מוסיפים כוס קמח ושלושת רבעי כוס מים, ומערבבים בעזרת כף.

3 חוזרים על הפעולה גם ביום השלישי וביום הרביעי. לאחר היום השלישי התערובת צריכה להתחיל לתסוס בבועות קטנות ועדינות ולהדיף ריח חמצמץ ובתולי.

4 מהיום החמישי אפשר להתחיל לעבוד עם המחמצת. אם לא עובדים איתה – סוגרים את הקופסה לגמרי ושומרים במקרר, ופעם בשבוע מוסיפים כוס קמח ושלושת רבעי כוס מים.

>> והנה כריך מיוחד עם פיצה עיראקית