אוכל
צילום׃ Susie M. Eising, GettyImages IL

כתר צימוקים

לחם שהופך כל שולחן לחגיגי ומעניק הילה מיוחדת לשולחן האירוח

אורי שפט | מאפיית לחמים | פורסם 21/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

600 גרם קמח חיטה לבן, מנופה (4.5 כוסות)
300 גרם מים קרים (1 ושליש כוסות)
15 גרם שמרים טריים (1.5 כפות)
15 גרם מלח (1 כף)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
50 גרם חמאה קרה
150 גרם צימוקים בהירים (1.5 כוסות)
ביצה טרופה לציפוי

אופן ההכנה:

1 יוצקים את המים לקערת הלישה, ומפוררים לתוכם את השמרים.2. מוסיפים לפי הסדר: קמח, מלח, סוכר וחמאה. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה, כ-4 דקות לאיחוד החומרים.3. מגבירים למהירות בינונית, ושמים כ-4 דקות לקבלת בצק רך וחלק.4. מנמיכים את מהירות הלישה, מוסיפים את הצימוקים ולשים דקה עד שהם נבלעים בבצק, לא יותר.5. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, לשים מעט ביד ומגלגלים לכדור.6. מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון, ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מוציאים את כדו הבצק ומניחים שוב על שולחן עבודה מקומח קלות, ומחלקים אותו ל-16 חלקים שווים.7. מגלגלים כל חלק לכדור, מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה זה לצד זה בצורה מעגלית ליצירת שני כתרים.8. מכסים ומתפיחים 60 דקות, עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה9. מחממים תנור ל-180 מעלות. בתום ההתפחה מורחים את הלחמניות בעדינות עם ביצה טרופה, וגוזרים עם מספריים שפיץ או שניים בראש כל לחמניה.10. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים כ-15 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.