אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

פשטידות בצל אישיות

מאפים מתקתקים זריזים ויפהפיים - קל ומהיר

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 05/05/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 בצל גדול
1/4 כוס קמח
1 ביצה
1/8 כוס שמן קנולה
1/8 כוס מים
2 שיני שום
1/2 כפית אבקת אפייה
תיבול לפי הטעם: מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, כוסברה טחונה ועוד תבלינים לבחירתכם
4 כפות פירורי לחם
שמן או חמאה לשימון התבניות

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-250 מעלות.

2 קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות, פורסים את השום דק.

3 מוסיפים את הביצה, השמן והמים ומערבבים. מתבלים לפי הטעם.

4 מוסיפים בהדרגה את הקמח עד שמתקבלת תערובת דלילה למדי אבל לא מימית. מוסיפים עוד קמח אם יש צורך. מוסיפים את אבקת האפייה.

5 משמנים את התבניות בשמן או חמאה, בוזקים פירורי לחם על השוליים. כף אחת מספיקה לשלושה שקעים.

6 יוצקים את הבלילה לשקעים – עד 2/3 גובה.

7 מפזרים עוד פירורי לחם ואופים 14-17 דקות. דוקרים בקיסם את מרכז אחת הפשטידות – אם הוא יוצא יבש, זה מוכן.

8 מוציאים מהתנור, הופכים בעדינות את התבנית ומסדרים בצלחת הגשה.