פשטידות בצל אישיות
מאפים מתקתקים זריזים ויפהפיים - קל ומהיר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
1 בצל גדול
1/4 כוס קמח
1 ביצה
1/8 כוס שמן קנולה
1/8 כוס מים
2 שיני שום
1/2 כפית אבקת אפייה
תיבול לפי הטעם: מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, כוסברה טחונה ועוד תבלינים לבחירתכם
4 כפות פירורי לחם
שמן או חמאה לשימון התבניות
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-250 מעלות.
2 קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות, פורסים את השום דק.
3 מוסיפים את הביצה, השמן והמים ומערבבים. מתבלים לפי הטעם.
4 מוסיפים בהדרגה את הקמח עד שמתקבלת תערובת דלילה למדי אבל לא מימית. מוסיפים עוד קמח אם יש צורך. מוסיפים את אבקת האפייה.
5 משמנים את התבניות בשמן או חמאה, בוזקים פירורי לחם על השוליים. כף אחת מספיקה לשלושה שקעים.
6 יוצקים את הבלילה לשקעים – עד 2/3 גובה.
7 מפזרים עוד פירורי לחם ואופים 14-17 דקות. דוקרים בקיסם את מרכז אחת הפשטידות – אם הוא יוצא יבש, זה מוכן.
8 מוציאים מהתנור, הופכים בעדינות את התבנית ומסדרים בצלחת הגשה.