אוכל
צילום׃ אילן מור, פסטה מיאה

פיצה איטלקית דקה

פיצה משובחת עם מוצרלה ופטריות, שקל להכין אבל אפילו יותר קל לחסל

אדי מזרחי | mako | פורסם 19/07/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 193 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק:

ק"ג קמח (עדיף שטיבל 15, שהוא מיוחד לפיצה)

30 גרם שמרים טריים, מומסים בחצי כוס מים פושרים

22 גרם מלח גס (כף)

600 מ"ל מים קרים

2 כפות שמן זית

לרוטב העגבניות:

8 עגבניות, חתוכות לרבעים

חצי כוס שמן זית

4 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל

תוספות:

מוצרלה מגורדת

פרוסות בצל דקות

פטריות קצוצות

אופן ההכנה:

1.  שמים במיקסר את חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות. מניחים להתפחה של שעה וחצי.

2 יוצרים מהבצק 4 כדורים, ומניחים לו לנוח חצי שעה נוספת.

3 בינתיים מכינים רוטב עגבניות: שמים את כל המרכיבים במחבת, מבשלים חצי שעה ומעבירים דרך מסננת, לקבלת רוטב חלק.

4 מחממים את התנור לחום מקסימלי. מרדדים כל כדור בצק לעיגול, מורחים רוטב עגבניות ומפזרים מוצרלה, בצל ופטריות.

5 אופים כל פיצה בנפרד 6-8 דקות.