צילום׃ אילן מור, פסטה מיאה
פיצה איטלקית דקה
פיצה משובחת עם מוצרלה ופטריות, שקל להכין אבל אפילו יותר קל לחסל
אדי מזרחי | mako
| פורסם 19/07/11
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לבצק:
ק"ג קמח (עדיף שטיבל 15, שהוא מיוחד לפיצה)
30 גרם שמרים טריים, מומסים בחצי כוס מים פושרים
22 גרם מלח גס (כף)
600 מ"ל מים קרים
2 כפות שמן זית
לרוטב העגבניות:
8 עגבניות, חתוכות לרבעים
חצי כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל
תוספות:
מוצרלה מגורדת
פרוסות בצל דקות
פטריות קצוצות
אופן ההכנה:
1. שמים במיקסר את חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות. מניחים להתפחה של שעה וחצי.
2 יוצרים מהבצק 4 כדורים, ומניחים לו לנוח חצי שעה נוספת.
3 בינתיים מכינים רוטב עגבניות: שמים את כל המרכיבים במחבת, מבשלים חצי שעה ומעבירים דרך מסננת, לקבלת רוטב חלק.
4 מחממים את התנור לחום מקסימלי. מרדדים כל כדור בצק לעיגול, מורחים רוטב עגבניות ומפזרים מוצרלה, בצל ופטריות.
5 אופים כל פיצה בנפרד 6-8 דקות.