אוכל
תמונת AVI׃ mako

לחמג'ון עם חציל קלוי ועגבניות צלויות

מנה ראשונה או עיקרית עסיסית וטעימה בניחוחות טאבון מסורתי

גילי הלפטק | מאסטר שף | פורסם 31/08/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק:

500 גרם קמח

1.5 כפות שמרים יבשים

2 כפיות מלח

1 כף סוכר

1.5 כוסות מים פושרים

שמן זית

לתערובת הבשר:

200 גרם נתח אנטרקוט

סינטה טלה (עם השומן) 300 גרם

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק

1 עגבנייה תמר בשלה, קצוצה דק

מספר עלי עירית שומית, קצוצים דק

¼ פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

מלח, פלפל

לירקות:

2 חצילים מסוג בלאדי

6 עגבניות תמר בשלות, חתוכות לפרוסות עבות או לרבעים

שמן זית

מלח, פלפל

להגשה:

חופן עלי פטרוזיליה

חופן עלי עירית שומית, קרועים לחתיכות

שמן זית

פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

לימון מקולף, קצוץ דק

אופן ההכנה:

להכנת הבצק:

1 מערבבים יחד קמח, שמרים, מלח, סוכר, מים ושמן זית. לשים מספר דקות, עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. שמים בקערה משומנת במעט שמן זית, עוטפים ומתפיחים במקום חם למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לתערובת הבשר:

2 קוצצים דק מאוד את שני סוגי הבשר ומערבבים בקערה יחד עם פטרוזיליה, עגבנייה, עירית שומית ופלפל ירוק חריף. מתבלים במלח ופלפל.

3 קולים את החצילים בשלמותם בטאבון למשך כ-10 דקות עד שקליפת החציל חרוכה. מצננים. חותכים את החצילים לרבעים לאורכם ושמים במסננת כדי להוציא מעט מהנוזלים עד לשימוש.

4 מניחים במחבת את פרוסות או רבעי העגבניות, מתבלים במעט מלח ופלפל ומזלפים מעט שמן זית. צולים בטאבון למשך מספר דקות עד שהעגבניות שחומות אך לא אפויות לחלוטין. שומרים בצד עד לשימוש.

5 לשים מעט את הבצק שתפח ומחלקים לכדורים בגודל של כדור טניס, מניחים על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים בשנית למשך חצי שעה.

6 משטחים את כדורי הבצק ביד עם מעט שמן זית לפיתה בעובי של כ-3 מ"מ. על כל פיתה שמים מעט מתערובת הבשר ומשטחים על כל הבצק בשכבה דקה. אופים בטאבון למשך מספר דקות עד שהפיתות שחומות והבשר עשוי היטב.

7 שמים על כל פיתה אפויה מספר עגבניות אפויות ומעט מהחציל הקלוי. מפזרים עלי פטרוזיליה ועירית שומית. מערבבים יחד פלפל ירוק חריף ולימון קצוצים על שמן זית, מתבלים במעט מלח ומגישים בקערית לצד הפיתות.