אוכל
צילום׃ יערה שרי, בישולוג - בישול עם היגיון

לחם שיפון עם צימוקים

לחם ביתי ומפנק שימלא את כל כל הבית בניחוחות של חורף

יערה שרי | בישולוג - בישול עם היגיון | פורסם 27/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

3/4 קובייה שמרים טריים או 3/4 שקית שמרית, או 1/2 1 כפות שמרים יבשים
1/2 1 ליטר מים פושרים (+ כוס מים נוספת, לפי הצורך)
1 ק"ג קמח שיפון
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות קקאו
1/2 3 כפות מלח
1 כוס צימוקים

אופן ההכנה:

1 ממיסים בקערית קטנה את השמרים בחצי כוס מהמים הפושרים ובוחשים. ממתינים כ-10 דקות.

2 מערבבים בקערה גדולה שני סוגי קמח, קקאו ומלח. מוסיפים את תערובת השמרים. מוסיפים בהדרגה את שארית המים, עד שמתקבל כדור בצק (ייתכן ולא יהיה צורך בכל הכמות, או שיהיה צורך להוסיף כוס מים נוספת).

3 לשים כ-10 דקות (אפשר לבצע את כל התהליך במיקסר עם וו לישה או ידנית- תלוי בחשק ובכוח) - הבצק שמתקבל יהיה דביק. מוסיפים את הצימוקים ולשים כ-2 דקות נוספות, עד שהצימוקים יתפזרו באופן שווה בבצק.

4 מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומניחים במקום חמים למשך כ-30 דקות. 

5 חובטים בבצק בעדינות, ומחלקים לשני כיכרות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בסכין חדה חורצים על כל כיכר 3 חריצים ומניחים להתפחה נוספת, ללא כיסוי לכ-20 דקות. כ-15 דקות לפני האפייה מחממים תנור ל-200 מעלות. 

6 אופים את הלחם כ-40 דקות, עד להיווצרות קרום שחום. לאחר כ-20 דקות אפייה מומלץ לסובב בזהירות את הכיכרות חצי סיבוב- כך שקצות הכיכר שפנו למרכז התבנית יפנו החוצה לכיוון השוליים, על מנת לאפשר אפייה אחידה.

7 מצננים על רשת. רצוי להמתין כחצי שעה לפני הפריסה.