אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לחמניות סביח

עם כמה שאנחנו אוהבים סביח, קשה להכין מנה וליהנות ממנה - הפיתה נקרעת כשמכניסים את המילוי ובמקום להתרכז בטעם מתעסקים בניגובים. אז הנה הפתרון: אופים לחמניות ממולאות בסביח. זה גם טעים וגם חמוד לאללה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 12/01/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק:

3.5 כוסות קמח לבן

כפית שטוחה סוכר

כף שמרים יבשים

1.5 כוסות מים פושרים

כפית מלח

30 גרם חמאה, רכה

ביצה, טרופה

לציפוי:

ביצה, טרופה

פפריקה/ מלח גס/ שומשום

למלית:

תפוח אדמה גדול, מבושל וחתוך לקוביות

חציל בינוני, קלוי בתנור וחתוך לקוביות

2 ביצים קשות, חתוכות לקוביות

כף שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 בקערה רחבה מערבבים קמח, סוכר ושמרים. יוצרים גומה באמצעות כף ומוזגים לתוכה כוס מים. מוסיפים לגומה מלח, חמאה וביצה טרופה, ולשים היטב במיקסר או ביד.

3 מוסיפים בהדרגה חצי כוס מים ולשים עד שנוצר בצק אחיד וגמיש. אם יש צורך מוסיפים מעט מים.

4 מניחים את הבצק בקערה משומנת מעט ומכסים בשקית ניילון. משאירים את הקערה המכוסה במקום חמים עד שהבצק כמעט מכפיל נפחו (כשעה).

5 מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי המלית.

6 לאחר שהבצק תפח מקמחים משטח עבודה ועליו לשים אותו שוב. מחלקים לכדורים בגודל כדור טניס.

7 מרדדים מעט כל כדור בצק ומניחים במרכזו כף גדושה מהמלית. סוגרים את עלה הבצק על המלית לצורת לחמנייה עגולה ומסדרים בתבנית במרווחים של 3 ס״מ.

8 מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט פפריקה, שומשום או מלח גס.

9  אופים כ-25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

* מומלץ לאחר האפייה לכסות את התבנית במגבת או יריעת בד לשמירה על הלחות, זה ישמור את הלחמניות רכות ליותר זמן.

לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל

>> אתם חייבים להכין בוסטו קרים פאי, אבל רק למי שמגיע לו

>> והנה מתכון לסלט פתיתים עם אפונה וירוקים שמכינים בצ'יק