אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

לחם ממולא גבינות

לחם חגיגי במילוי גבינות, אגוזים, פלפלים קלויים, זיתים ועגבניות מיובשות

| מסעדת רוברג | פורסם 13/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק

800 גרם קמח לבן
130 גרם קמח מלא
50 גרם שימרית (או 25 גרם שמרים יבשים)
2 ביצים
50 גרם מרגרינה או שמן זית
20 גרם סוכר
20 גרם מלח
מים לפי ספיגה

למלית

גבינות קשות מגורדות (רוקפור, קשקבל, צהובה, פטה
זיתים
עגבניות מיובשות
אגוזים
גרעינים קלויים
פלפלים קלויים

אופן ההכנה:

1 לשים יחד את הקמח, הביצים, המרגרינה (או שמן הזית), הסוכר והמלח.

2  מוסיפים כ-200 מ"ל מים (כוס).

3 מוסיפים את השמרים וממשיכים להוסיף מים עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.

4 מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.

5 מחלקים ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לדף מרובע.

6 להכנת המילוי: מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי.

7 מפזרים חופן מילוי במרכז הדף, מקפלים את השוליים של הבצק ומגלגלים מלמטה כלפי מעלה.

8 מניחים על תבנית אפיה (עם נייר אפייה) כשהפתח כלפי מטה.

9 מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.

10 מחממים תנור ל-200 מעלות.

10 מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים 10 דקות. מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים 20 דקות נוספות.