אוכל
יח``צ׃ דניאל לילה

מאפה אנטיפסטי

מאפה עשיר ומפנק

| לחם ארז | פורסם 19/05/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק השמרים:

½ 3 כוסות קמח (500 גרם)
3/4 כוס חלב
50 גרם חמאה רכה
30 גרם שמרים טריים
3 כפות סוכר
2 ביצים
מעט מלח

למילוי האנטיפסטי:

100 גרם ממרח צ'ימצ'ורי של לחם ארז
50 גרם קוביות גסות של חציל בלאדי, אפויים כ-35 דקות בחום 170 מעלות
130 גרם קוביות גסות של בטטה, אפויים כ-35 דקות בחום 170 מעלות
40 גרם גבינה צהובה מגורדת

לאפייה:

10 גרם שומשום
ביצה טרופה

תבנית:

תבנית אפייה אינגליש קייק אורך 26 ס"מ

אופן ההכנה:

1 בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם המלח ומוסיפים את שאר המרכיבים לערבוב של כ-5 דקות במהירות בינונית עד קבלת בצק במרקם חלק.2. מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים על תחתית שיש מקומחת, מורחים בשמן ונותנים לבצק לנוח כ-20 דקות.3. לאחר מכן, מרדדים את הבצק לגודל 26X10 ס"מ, מורחים את ממרח הצ'ימצ'ורי ומפזרים מעל את קוביות הבטטה והחציל בצורה שווה. בחלקו התחתון של הבצק, מפזרים את הגבינה ומגלגלים את הבצק כלפי פנים עד שהחתך נמצא בתחתית המאפה.4. מכניסים לתבנית אפיה. מתפיחים במקום חמים מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח, מורחים ביצה ומפזרים את השומשום מעל, ניתן לחרוץ חריצים אלכסוניים בבצק לפני האפייה.5. אופים כ- 40 דקות בחום של 140 מעלות.