אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

סלסלת קדאיף במילוי גבינה ופלפלים

ניתן להגיש בליווי פיסטוק קצוץ

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 25/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

70 גרם אטריות קדאיף (חצי קילו אטריות עולה 12₪ במאפיות, ניתן לרכוש אותן בתפזורת)
50 גרם גבינה בולגרית עדינה
2 פלפלים בצבעים שונים
1/2 מיכל שמנת
40 גרם חמאה מומסת
1/4 כפית כורכום
1 שן שום קצוצה
מלח
פלפל

לטיגון:

מעט שמן

אופן ההכנה:

1 קולים את הפלפלים: משפדים כל פלפל על מקל/מזלג עוף/שיפוד מתכת של מנגל וכו'. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. 2. מדליקים את האש בכיריים ומציבים את הפלפלים מעל האש הגלויה למשך כחמש דקות, עד שהם משחירים מכל הכיוונים. 3. מקלפים את הפלפלים, חותכים אותם לפרוסות, מעבירים למחבת גדולה עם מעט שמן ומטגנים במשך שתי דקות. 4. מוסיפים למחבת את השמנת, המלח, הפלפל, השום והכורכום. מבשלים יחד חמש דקות. 5. בינתיים, מפרידים את האטריות ושופכים עליהן את החמאה המומסת. מערבבים עם הידיים ומקפידים שכל האטריות יהיו מכוסות חמאה. 6. מחלקים את האטריות לקעריות קטנות ועמידות לאפייה, או לתבניות מאפינס. מהדקים לדפנות הקעריות ואופים 5-6 דקות, עד שהקדאיף מזהיב. 7. מוציאים מיד מהתנור, מצננים מעט והופכים בזהירות את התבניות אל משטח העבודה. הסלסלות ייפרדו מהדפנות בקלות. חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות ומפזרים בין הסלסלות. מניחים שתי כפות של רוטב פלפלים בכל סלסלה. ומגישים.