פיצה ביאנקה עם ברוקולי ותפוחי אדמה
כמה שאנחנו לא מתעמקים בזה, עדיין קשה לנו להחליט מה מושך אותנו יותר: הרוטב הלבן השמנתי והאלוהי, פרוסות תפוחי האדמה שאנחנו יודעים שמסתתרות בפנים או הבצק שלא מפסיק ללחוש לנו מילים של פיתוי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (3 פיצות בינוניות):
120 מ"ל (חצי כוס) מים חמימים
10 גרם (כף) שמרים יבשים
580 גרם (4 כוסות + 2 כפות) קמח לחם
10 גרם (כף גדושה) סוכר
15 גרם (כף גדושה) מלח
240 מ"ל (כוס) מים חמימים
60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית
לרוטב:
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית אגוז מוסקט
לתוספות:
תפוח אדמה קלוף ופרוס לפרוסות דקיקות
כוס גבינת מוצרלה מגוררת
ראש ברוקולי חתוך לפרחים קטנים וחלוט כמה דקות במים רותחים
להגשה:
פרוסות מנצ'נגו
אופן ההכנה:
>> עוד מתכונים של יעל דאבי באינסטגרם
1 מערבבים בקערית את חצי כוס המים והשמרים עד להמסה. מניחים בצד למשך כמה דקות, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.
2 בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את תערובת השמרים, שאר המים ושמן הזית ולשים לבצק אחיד.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים. לאחר 20 דקות, מוציאים את הבצק מהקערה ולשים קלות. מכסים ומניחים שוב ל-20 דקות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
4 מכינים את הרוטב: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה בסיר קטן תוך ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך. מצננים מעט.
5 מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
6 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן (או לעיגול) ומניחים בתבנית. שופכים מעל את הרוטב, מפזרים מוצרלה, תפוחי אדמה וברוקולי ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה מוחלטת ובעבוע.
7 מוציאים מהתנור, מפזרים מנצ'נגו ומגישים.