אוכל
צילום׃ none

פוקצ'ה כבסיס לפיצה אלוהית

במתכון הזה אפשר להשתמש להכנת פוקצ'ה כאשר מפזרים מעל מעט רוזמרין, מלח גס ומזלפים שמן זיית או כבסיס לפיצה מושלמת.

HilaAriel | מתכוני גולשים | פורסם 19/02/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 קג קמח לחם

10 גר מלח

15 גר שמרים יבשים

50 מל שמן זיית

350 מל מייםלפוקצ'ה - מלח גס

רוזמרין ושמן זיית לזולוףלפיצה - תוספות לבחירתכם

רק יש לוודא שמבשלים אותם לפני

מכיוון שהאפיה בתנור היא קצרה מאוד ואין מצב שהם יצליחו להתרכך.

אופן ההכנה:

מערבבים חומרים יבשים במיקסר בוו לישה במהירות נמוכה ומוסיפים לאט את הנוזלים (שמן ומיים) ב 3 נגלות, מעבירים ללישה במהירות בינונית לעוד 2 דקות ואז מעלים את מהירות הלישה לגבוהה לעוד 8 דקות (סה"כ 10 דקות לישה). הבצק יתלכד לגוש עדין רך ודביק. שמים בקערה ומכסים בניילון נצמד להתפחה מלאה דשל שעתיים. כאשר תופח, נותנים לבצק בוקס ומכסים שוב להתפחה נוספת. כשמוכן, מורחים את הידיים בשמן זיית ומזלפים שמן זיית על הבצק בכמות נדיבה, מוציאים את הבצק מהקערה לתבנית אפייה שריפדתם בנייר אפייה ומשטחים בעזרת הידיים. הבצק יהיה נעים למגע. בתבנית, נותנים לבצק לנוח עוד כחצי שעה. לופקצה, מפזרים מעל את הרוזמרין והמלח הגס ונזלפים מעט שמן זיית ולפיצה, שמים את התוספות הרצויות מעל (לדוגמה: מוצרלה, ארטידשוק ירושלמי, בזיליקות, עגבניות שרי צהובות ואדומות שבושלו מראש עם שום). מחממים מראש תנור לחום גבוהה 250 מעלות על טורבו ואופים 12-15 דקות. בתיאבון