לחוח ביתי מעולה
זה הזמן לאמץ את הלחוח - הפיתה התימנית האוורירית שהופכת כל מרק לחגיגה, וטעימה להפליא גם בפני עצמה. מתכון של רות אוליבר לקסם התימני שמצליח לערער את מעמדו של הג'חנון
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
490 גרם קמח (½3 כוסות) קמח
3 כפות סולת
25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית אבקת אפייה
720 מ”ל (3 כוסות) מים פושרים
לטיגון:
חמאה מומסת או שמן
אופן ההכנה:
1 מכינים את התערובת ומתפיחים: מערבלים את כל חומרי הלחוח במיקסר עם וו גיטרה 8 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת דלילה.
2 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח. בחורף זה עשוי לקחת שעתיים.
3 מטגנים: משמנים מחבת (עדיף בעלת ציפוי נון-סטיק) בקוטר 24-22 ס”מ במעט חמאה מומסת או שמן.
4 נוטלים מעיסת הלחוח המוכנה בעזרת מצקת ויוצקים למחבת חביתית בעובי 1/2 ס"מ.
5 מניחים את המחבת על להבה בינונית ומאדים 6 דקות. אפשר לזרז את התהליך על ידי כיסוי המחבת, אבל לא חובה. במהלך ההכנה נוצרות בועות. כשהבצק "מתייבש" והחלק התחתון נעשה חום-זהבהב - הלחוח מוכן.
6 מצננים את המחבת על ידי שטיפת חלקה התחתון במים קרים וממשיכים ללחוח הבא.
* אוכלים חם. אפשר לשמור במקרר ולחמם למחרת על בן מארי או מכוסה בתנור.
* המתכון מתוך גיליון 276 של על השולחן.