אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

לחוח ביתי מעולה

זה הזמן לאמץ את הלחוח - הפיתה התימנית האוורירית שהופכת כל מרק לחגיגה, וטעימה להפליא גם בפני עצמה. מתכון של רות אוליבר לקסם התימני שמצליח לערער את מעמדו של הג'חנון

רות אוליבר | על השולחן | פורסם 20/11/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

490 גרם קמח (½3 כוסות) קמח

3 כפות סולת

25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 כפית אבקת אפייה

720 מ”ל (3 כוסות) מים פושרים

לטיגון:

חמאה מומסת או שמן

אופן ההכנה:

1 מכינים את התערובת ומתפיחים: מערבלים את כל חומרי הלחוח במיקסר עם וו גיטרה 8 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת דלילה.

2 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח. בחורף זה עשוי לקחת שעתיים.

3 מטגנים: משמנים מחבת (עדיף בעלת ציפוי נון-סטיק) בקוטר 24-22 ס”מ במעט חמאה מומסת או שמן.

4 נוטלים מעיסת הלחוח המוכנה בעזרת מצקת ויוצקים למחבת חביתית בעובי 1/2 ס"מ.

5 מניחים את המחבת על להבה בינונית ומאדים 6 דקות. אפשר לזרז את התהליך על ידי כיסוי המחבת, אבל לא חובה. במהלך ההכנה נוצרות בועות. כשהבצק "מתייבש" והחלק התחתון נעשה חום-זהבהב - הלחוח מוכן.

6 מצננים את המחבת על ידי שטיפת חלקה התחתון במים קרים וממשיכים ללחוח הבא.

* אוכלים חם. אפשר לשמור במקרר ולחמם למחרת על בן מארי או מכוסה בתנור.

* המתכון מתוך גיליון 276 של על השולחן.

>> אל תראו אותנו ככה, בשבוע שעבר אכלנו ג'חנון כמו גדולים
>> אז מה הסיפור של כל השפים עם כוכבי המישלן לארץ?