אוכל
צילום׃ צילום מסך מתוך היוטיוב של אינה גרטן

טוסט כרובית של אינה גרטן

הרבה טוסטים הכנו ואכלנו, אפילו המון, אבל כזה לא רק שלא טעמנו, אפילו לא העלינו אותו על דעתנו! כפי שאתם יכולים לשער, כל זה הולך להשתנות ממש בסוף השבוע הקרוב. מכינים גם? תהיו חברים, ספרו איך יצא

אוכל טוב | mako | פורסם 14/07/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אינה גרטן היא מתכונאית אמריקאית ותיקה שמאחוריה תוכנית טלוויזיה מצליחה (Barefoot Contessa), 12 ספרי בישול והמון תפקידים קולינריים משמעותיים - בין השאר אצל אופרה ווינפרי ומרתה סטיוארט. כשראינו את טוסט הכרובית והמסקרפונה שלה ב-Food Network (אומנם באיחור כלשהו), לרגע נעתקה נשימתנו. 

מרכיבים (6 מנות):

ראש כרובית קטן (רצוי פחות מקילו)

4 כפות שמן זית

רבע כפית פתיתי צ'ילי

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

350 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר

175 גרם גבינת גרויר, מגוררת

 רבע כפית אגוז מוסקט טחון

6 פרוסות גדולות של לחם כפרי

פפריקה

גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 הופכים את הכרובית על קרש חיתוך ונפטרים מהגבעולים. חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה בשכבה אחת.

3 מוסיפים שמן זית, פלפל צ'ילי, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ומערבבים יחד. צולים 25-30 דקות עד שהכרובית משחימה יפה. מומלץ לערבב אותה בכל 10 דקות. מצננים כ-10 דקות.

4 משנים את מצב התנור לגריל.

5 מעבירים את הכרובית לקערה גדולה ומערבבים עם המסקרפונה עד שהפרחים מצופים יפה. מוסיפים את הגרויר ואגוז המוסקט, כפית נוספת של מלח וחצי כפית נוספת של פלפל שחור.

6 קולים את הלחם בטוסטר להשחמה קלה ומסדרים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית מרופדת נייר אפייה.

7 מפזרים את תערובת הכרובית בין הפרוסות באופן שווה ובוזקים מעט פפריקה.

8 מכניסים את הפרוסות לתנור ל-2-4 דקות, עד שהתערובת שעליהן שחומה ומבעבעת (זהירות, שלא יישרף!).

9 מגישים עם פרמזן, עירית ומעט מלח ים אם רוצים.

** למתכון ב-Food Network

** המתכון המקורי כולל גם פרשוטו. אנחנו ויתרנו עליו מטעמי כשרות.