אוכל
צילום׃ אימג'בנק / Thinkstock

לחם תירס של קליס

הזמרת קליס, זאת מהמילקשייק שמביא את כל הבנים לחצר, היא גם שפית מוסמכת שלמדה בקורדון בלו. בסוף השבוע הזה היא מופיעה בישראל ואנחנו מקבלים מתכון שלה ללחם תירס עם ג'ינג'ר וזיגוג דבש

קליס | mako אוכל | פורסם 05/02/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

כוס קמח

כוס קמח תירס

1/2 כוס סוכר

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

כפית אבקת ג'ינג'ר

כפית מלח גס

כוס חלב

3 ביצים גדולות

1/4 כוס ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ

גרגרי תירס מ-2 קלחים (כחצי כוס)

60 גרם חמאה, מומסת

לזיגוג הדבש:

60 גרם חמאה, מומסת

2 כפות דבש

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 

2 מעבירים את הקמח לקערה גדולה ומוציאים לקערה קטנה יותר כף קמח לשימוש מאוחר יותר. מוסיפים לקערת הקמח הגדולה את קמח התירס, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הג'ינג'ר והמלח ומערבבים. 

3 טורפים בקערה נפרדת חלב וביצים ויוצקים אותם לקערה עם החומרים היבשים. מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת. 

4 מוסיפים לקערה הקטנה עם כף הקמח את הג'ינג'ר המסוכר ומערבבים אותו בקמח, כדי שלא ישקע במהלך האפייה.

5 מקפלים את הג'ינג'ר המקומח ואת גרגירי התירס אל תוך בלילת הלחם. 

6 יוצקים את החמאה המומסת אל מחבת ברזל יצוק בקוטר 24 או 26 ס"מ (או לחלופין - מחבת שיכולה להיכנס לתנור או תבנית עגולה) ובעזרת מברשת או נייר סופג מצפים את השוליים והתחתית שלה. 

7 מעבירים את הבלילה למחבת ואופים כ-25-30, או עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש. 

8 מכינים את זיגוג הדבש: מערבבים את כל המרכיבים בקערה קטנה. 

9 מוציאים את הלחם המוכן מהתנור, מחוררים אותו בעזרת מזלג ומברישים על חלקו העליון את הזיגוג בעודו חם. 

קליס מופיעה בזאפה הרצליה בימים שישי ושבת - 6-7.2.15. לפרטים.

 

>> תשמעו, יש מה לאכול ברחובות
>> אחד לכל נתח: 4 מתכונים מנצחים לעוף