חלת כדורים מפנקת
שנים רצינו לדעת איך מכינים חלה כזאת, וקיבלנו את התשובה המרגיזה "אין מה לדעת". אבל האמת היא שזה נכון - כל מה שצריך זה לעקוב בדייקנות אחרי מתכון מוצלח כמו זה, לחכות בסבלנות שיתפח ואז לקשט במה שאוהבים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 קילו קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
100 גרם (חצי כוס) סוכר
2 ביצים בגודל L
520 מ"ל (2 כוסות ועוד 2.5 כפות) מים קרים
100 מ"ל (2/5 כוס) שמן קנולה
1 כף מלח
לזיגוג ועיטור:
1 ביצה טרופה עם כף מים
שומשום, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שבבי שקדים, פרג, קצח
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים פרט למלח. לשים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות אטית.
2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות אטית.
3 יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה בקיץ, שעה וחצי עד שעתיים בחורף).
4 מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות בגודל שווה (מומלץ להיעזר במשקל).
5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. יוצרים מחתיכות הבצק כדורים עגולים ויפים ומסדרים בתבנית באופן מרווח ב-4 שורות ו-4 טורים, כך שיכסו את התבנית כולה (שומרים על רווח של 2-3 ס"מ בין כדור לכדור).
6 מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הכדורים בביצה הטרופה ומעטרים בזרעים וגרעינים לפי הטעם. אופים כ-40 דקות, עד הזהבה.
8 מצננים על רשת ומגישים.