אוכל
צילום׃ קרן לוי, mako אוכל

חלת כדורים מפנקת

שנים רצינו לדעת איך מכינים חלה כזאת, וקיבלנו את התשובה המרגיזה "אין מה לדעת". אבל האמת היא שזה נכון - כל מה שצריך זה לעקוב בדייקנות אחרי מתכון מוצלח כמו זה, לחכות בסבלנות שיתפח ואז לקשט במה שאוהבים

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 22/10/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו קמח לחם

2 כפות שמרים יבשים

100 גרם (חצי כוס) סוכר 

2 ביצים בגודל L

520 מ"ל (2 כוסות ועוד 2.5 כפות) מים קרים 

100 מ"ל (2/5 כוס) שמן קנולה 

1 כף מלח

לזיגוג ועיטור:

1 ביצה טרופה עם כף מים

שומשום, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שבבי שקדים, פרג, קצח

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים פרט למלח. לשים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות אטית.

2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות אטית.

3 יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה בקיץ, שעה וחצי עד שעתיים בחורף).

4 מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות בגודל שווה (מומלץ להיעזר במשקל).

5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. יוצרים מחתיכות הבצק כדורים עגולים ויפים ומסדרים בתבנית באופן מרווח ב-4 שורות ו-4 טורים, כך שיכסו את התבנית כולה (שומרים על רווח של 2-3 ס"מ בין כדור לכדור).

6 מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הכדורים בביצה הטרופה ומעטרים בזרעים וגרעינים לפי הטעם. אופים כ-40 דקות, עד הזהבה.

8 מצננים על רשת ומגישים.

>> בזמן שאתם מחכים שהבצק יתפח, תכינו את העוגיות האלה פעמיים

>> והנה מתכון לבייגל ירושלמי עם מלאאאא שומשום