בורקס תלושותי
גם בורקס וגם תלושותי? חד משמעית. קבלו רעיון קל ויפה לעיצוב חדש של הבורקס שלכם, אידיאלי לזלילה משפחתית או עם חברים: מצד אחד פריך, מצד שני עסיסי, ומכל הצדדים כיף טעים ברמת שחיתות בדיוק כמו שאנחנו אוהבים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
זוכרים את עוגת תלושותי? חשבתם פעם למה לא לנסות את אותו טריק עם בורקס? כי אנחנו חשבנו, והאמת היא שאין שום סיבה.
מרכיבים :
300 גרם בצק עלים מופשר
למלית:
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
חצי כוס גבינת מוצרלה מגוררת
חצי בלוק בולגרית מפוררת
1 ביצה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אורגנו או בזיליקום
להברשה:
ביצה טרופה
שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית עד לאיחוד.
3 פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים לאורך ל-4 חלקים שווים (לקבלת שני בורקס ארוכים).
4 מפזרים על שתיים מרצועות הבצק את המלית ומכסים בשתי הרצועות האחרות.
5 בעזרת סכין או גלגלת חותכים את הבצק לאורכו באמצע, ואז לרוחב לבערך 6 ריבועים יחסית עבים (ראו בסרטון).
6 מסדרים את ריבועי הבורקס על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשתי שורות כך שהם חופפים חלקית, כמו רעפים. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
7 אופים 15-20 דקות, עד להזהבה של הבצק.
** מומלץ להגיש עם גבינת שמנת ועירית.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!