אוכל
יח``צ׃ דן פרץ, יחסי ציבור

טארט עגבניות שרי צלויות ומיקרו בזיליקום

מתכון של השף אבירם דותן

אבירם דותן | מסעדת Luciana | פורסם 12/07/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריך:

240 גרם קמח
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
3 כפות מים קרים( אפשר להוסיף עוד כף או שתיים לבצק )

למילוי:

1 כרישה חתוכה דק לקוביות
1 בצל אדום חתוך לקוביות
45 גרם חמאה
2 שיני שום
חצי כוס יין לבן
250 גרם ריקוטה (מומלץ של גד)
2 ביצים
מעט מלח מעט פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
500 גרם של עגבניות שרי ( מעל הטארט)
חבילה של מיקרו בזיליקום (ניתן להשיג אצל הירקנים, אם אין להשתמש בחופן בזיליקום רגיל)

תבנית קפיצית או מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות 1. הכנת הבצק: שמים במעבד מזון עם להב לעיבוד בצק את הקמח, המלח, הסוכר, וקוביות החמאה. מפעילים את המעבד במהירות 2 ועולים ל 3 עד שהבצק מתחיל להתאחד. 2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומעבדים ביד מעט, מניחים במקרר לפחות חצי שעה למנוחה. 3. מרדדים את הבצק על המשטח לקוטר של התבנית מנחים על התבנית ומנקדים את הבצק בעזרת מזלג. 4. מכניסים לתנור למשך 15 דקות. 5. הכנת המלית: מאדים קלות את הכרשה והבצל במשך 5 דקות על להבה בנונית. מורדים מהאש . 6. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות. 7. יוצקים את המילוי בעדינות על הטארט, מישרים את המילוי. 8. מסדרים את העגבניות בצפיפות אחד לשני על כל הטארט. 9. מזלפים מעט שמן זית ומלח גס ומכנסים לתנור למשך חצי שעה. 10. בהגשה לפזר את המיקרו בזיליקום.