אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

לחם שיפון ופירות יבשים

לחם כפרי מופלא עם המון דגנים, פירות יבשים ומעט דבש למתיקות עדינה

דגנית אזולאי | מסעדת ADAMA | פורסם 02/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

600 מ"ל מים
700 גרם קמח שטיבל 2
300 גרם קמח שטיבל 7
20 גרם מלח
30 גרם דבש
25 גרם שמרים טריים
100 גרם זרעי פשתן
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם שומשום
100 גרם גרעיני דלעת קלופים
30 מ"ל שמן זית
100 גרם פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

1 מכניסים למיקסר את המים, הקמחים והמלח ומערבבים. לאחר כדקה מוסיפים את הדבש. לשים במשך כ-3 דקות ומוסיפים את השמרים ומעט משמן הזית.

2 ממשיכים ללוש במשך 3 דקות נוספות, מוסיפים את יתרת שמן הזית והפירות היבשים ומערבלים כדקה נוספת. 

3 כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שמכפיל את נפחו (במשך כ-45-40 דקות). 

4 מוציאים את הבצק מהקערה ומעבדים בתנועות לחיצה להוצאת האוויר שהצטבר.

5 נותנים לבצק לעמוד במשך 10 דקות נוספות ולוחצים שוב. מעצבים לכיכר עגולה.

6 מתפיחים את הבצק במשך 30-40 דקות נוספות (להגדלת הנפח) וחורצים 4 חתכים לאורכו (בחלק העליון). מחממים תנור ל-200 מעלות.

7 מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 45 דקות . הלחם מוכן כאשר נשמעת נקישה חלולה בתחתית הלחם.