אוכל
וידאו WMV׃ mako

לחמניות פריקסה

מתכון לפריקסה: לחמניות טוניסאיות בעלות מרקם סופגניתי - מטוגנות, אווריריות וממולאות במה שבא

| מסעדת גואטה | פורסם 20/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 322 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

50 גרם שמרים יבשים
4 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן
1.5 ק"ג קמח לבן
כף שטוחה של מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את השמרים עם המים והשמן.

2 מוסיפים את הקמח והמלח ולשים היטב. אם התערבות עדיין דביקה מוסיפים מעט קמח, אם היא יבשה אז מעט מים.

3 מכניסים את הבצק לקערה ומכסים להתפחה לכ- 30 עד 40 דקות (עד שהבצק מכפיל את עצמו בתפיחה).

4 קורעים עיגולי בצק מהתערובת (כ- 12 יח'), מותחים אותם מהצדדים ומעבירים לטיגון עמוק בשמן על אש בינונית עד הזהבה.

* למילוי: מומלץ למרוח מעט פלפל צ'ומה, ממרח צ'ירשי (סלט דלעת), טונה, לים בילדי (לימון כבוש), ביצה קשה, קוביות תפוח אדמה, חציל מטוגן וכל מה שעושה לכם טוב בקיבה.