אוכל
צילום׃ פאני דוד, mako אוכל

סמבוסק גבינות

אחר הצהריים אנחנו מתכוונים להיכנס למטבח ולהעמיד בצק, כדי שבערב נוכל לשבת עם כל המשפחה ולחסל תבנית כזאת של סמבוסק חמים ומנחמים. אתם מוזמנים לעשות כמונו

פאני דוד | mako אוכל | פורסם 02/05/21 
  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

קילו קמח (אני משתמשת בקמח 70% מלא)

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

כוס ורבע שמן

2 כוסות מים פושרים

כף מלח

למילוי:

500 גרם גבינת חמד (5% או 16%)

200 גרם גבינה קשה מגוררת (צהובה, קשקבל או מוצרלה)

50 גרם פרמזן מגוררת

ביצה

3 כפות סולת

להברשה:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המים והמלח. מתחילים ללוש במהירות בינונית, מוסיפים את המים בהדרגה ולקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח. לשים את הבצק בסך הכל כ-8 דקות.

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים להתפחה של שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

3 מערבבים את חומרי המילוי.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות בטורבו.

סמבוסק של פאני דוד (צילום: פאני דוד, mako אוכל)
סמבוסק של פאני דוד|צילום: פאני דוד, mako אוכל

 בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם

>> עוד מתכונים לשבועות

5 תולשים מהבצק התפוח כדור בגודל כדור פינג פונג ומשטחים על השיש. ממלאים בתערובת הגבינה וסוגרים היטב. אפשר להדק עם מזלג לסגירה הרמטית. חוזרים על הפעולות עד שהבצק נגמר.

5 מסדרים את הכיסונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

6 אופים כ-20 דקות.

** ניתן להקפיא את הסמבוסק המוכן ולחמם בתנור או בטוסטר אובן. יוצא מושלם.