אוכל
צילום׃ יח"צ

פרנץ' טוסט עם קרם מסקרפונה ואגסים של אהרוני

לבוקר של הנאה בלי חשבון

ישראל אהרוני | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת | פורסם 12/01/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 פרוסות עבות של חלה ישנה

שלושת רבעי כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

100 גרם חמאה

400 גרם גבינת מסקרפונה

3 כפות אבקת סוכר

4 אגסים חתוכים לקוביות

4 כפות סוכר

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

שלושת רבעי כוס אוכמניות קפואות

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את החלב, הביצים ותמצית הווניל.

2 ממיסים במחבת את 50 גרם חמאה.

3 טובלים את החלה בתערובת החלב, וכשהחמאה חמה מטגנים בה את החלה משני צידיה, עד שהפרוסות שחומות ויפות.

4 מכינים את קרם המסקרפונה: מערבבים גבינת המסקרפונה, אבקת הסוכר, תמצית הוניל וקליפת הלימון לתערובת אחידה.

5 מכינים את האגסים: ממיסים 50 גרם חמאה במחבת ומוסיפים את קוביות האגסים. מטגנים מעל להבה נמוכה במשך כ-20 דקות.

6 מוסיפים למחבת את הסוכר וקליפת הלימון ומבשלים עוד כ-3 דקות.

7 מוסיפים את האוכמניות ומערבבים.

8.מניחים את הטוסט על הצלחת, מוסיפים את קרם המסקרפונה, ועליו את תערובת האגסים והאוכמניות.