אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

ברוסקטות בטטה ופסטו

פרוסות באגט קלוי עם שמן זית ושום בציפוי בטטות, חצילים וגבינת עיזים

ארז גוזלן | מחלבות גד | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

פרוסות באגט בעובי 2 ס"מ, מרוחות בשמן זית ובשן שום כתושה
2 חצילים פרוסים לרוחב לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ
3 כפות שמן זית
כפית עלי תימין
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל גרוס
2 בטטות פרוסות לרוחב, בעובי חצי ס"מ, מרוחות בשמן זית
כוס ממרח פסטו
חבילת מטבעות גבינת עיזים

אופן ההכנה:

1 להכנת החצילים: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים בקערית את שמן הזית, התימין, שיני השום, המלח והפלפל. מורחים את התערובת על שני צידי פרוסות החציל.

2 אופים את החצילים והבטטות: מסדרים את פרוסות החצילים והבטטות בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה ואופים 15-20 דקות, או עד להשחמת החציל והתרככות הבטטות.

3 קולים את פרוסות הבאגט בתנור 2-3 דקות עד להזהבה קלה בלבד.

4 מרכיבים את המנה: מניחים את פרוסות הבאגט בתבנית עם נייר אפייה. על כל פרוסה מניחים פרוסת חציל, מעליה מורחים פסטו, מעליו מניחים פרוסת בטטה ולסיום - חצי מטבע של גבינת עיזים.

5 מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות, מוציאים ומגישים.