אוכל
צילום׃ Laura Johansen, GettyImages IL

עוגיות תימין, גבינה ודגנים

תערובת של דגנים וגבינות יוצרת חטיף מלוח, פריך וטעים

מיקי שמו | mako | פורסם 09/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

200 גרם חמאה

3 כפות סוכר

1 כפית מלח

1 ביצה

1 חלמון

400 גרם קמח

100 גרם גבינה מגוררת דק (פקורינו/ צאן קשה)

1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)

קורט פלפל שחור

1 כפית עלי תימין טריים

ביצה טרופה

100 גרם תערובת דגנים (שומשום מלא, פשתן, מעט קצח, שומשום, גרעיני חמניות)

אופן ההכנה:

1 במיקסר בעזרת וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר ומלח.

2 מוסיפים את הביצים ו- 1/4 מכמות הקמח ומערבבים 1/2 דקה.

3 מוסיפים את הגבינה, יתרת הקמח, אבקת האפייה, הפלפל שחור והתימין ומערבבים עד לקבלת בצק.

4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.

5 מרדדים את הבצק לעובי של עד 1 ס"מ, חותכים לקוביות או קורצים עוגיות בעזרת מיקד, מברישים בביצה טרופה ומפזרים את הדגנים. ניתן לגוון ולהחליף את הדגנים בסובין, זעתר, אורגנו וכו'.

6 אופים ב-155 מעלות כ-25 דקות.