צילום׃ Laura Johansen, GettyImages IL
עוגיות תימין, גבינה ודגנים
תערובת של דגנים וגבינות יוצרת חטיף מלוח, פריך וטעים
מיקי שמו | mako
| פורסם 09/06/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
200 גרם חמאה
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
1 חלמון
400 גרם קמח
100 גרם גבינה מגוררת דק (פקורינו/ צאן קשה)
1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
קורט פלפל שחור
1 כפית עלי תימין טריים
ביצה טרופה
100 גרם תערובת דגנים (שומשום מלא, פשתן, מעט קצח, שומשום, גרעיני חמניות)
אופן ההכנה:
1 במיקסר בעזרת וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר ומלח.
2 מוסיפים את הביצים ו- 1/4 מכמות הקמח ומערבבים 1/2 דקה.
3 מוסיפים את הגבינה, יתרת הקמח, אבקת האפייה, הפלפל שחור והתימין ומערבבים עד לקבלת בצק.
4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.
5 מרדדים את הבצק לעובי של עד 1 ס"מ, חותכים לקוביות או קורצים עוגיות בעזרת מיקד, מברישים בביצה טרופה ומפזרים את הדגנים. ניתן לגוון ולהחליף את הדגנים בסובין, זעתר, אורגנו וכו'.
6 אופים ב-155 מעלות כ-25 דקות.