צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
חלה חלבית
מתכון לחלה אוורירית ורכה, תוספת משגעת שמשדרגת כל ארוחה חלבית
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 03/05/12
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
1 ק"ג קמח
שקית שמרים יבשים (11 גרם)
1 כף מלח
2 כפות סוכר
150 גרם חמאה
600 מ"ל חלב (3 כוסות - אני סופרת כוסות ב-200 מ"ל לכוס)
להברשה:
1 חלמון
כפית סוכר
אופן ההכנה:
1 בסיר קטן או במיקרו ממיסים את החמאה. במקביל מחממים מעט את החלב שיהיה פושר.
2 בעזרת מיקסר (אבל אפשר גם ידנית) מערבבים את כל החומרים, ולשים עד לקבלת בצק גמיש ונעים. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, וכל חלק מחלקים ל-3 חלקים, שמהם קולעים 2 חלות. מניחים כל חלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים לעוד חצי שעה.
4 מערבבים את החלמון עם הסוכר, ומברישים את שתי החלות (הסוכר עושה את החלה יותר מבריקה).
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-40 עד 50 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!