אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

חלה חלבית

מתכון לחלה אוורירית ורכה, תוספת משגעת שמשדרגת כל ארוחה חלבית

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 03/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 ק"ג קמח

שקית שמרים יבשים (11 גרם)

1 כף מלח

2 כפות סוכר

150 גרם חמאה

600 מ"ל חלב (3 כוסות - אני סופרת כוסות ב-200 מ"ל לכוס)

להברשה:

1 חלמון

כפית סוכר

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן או במיקרו ממיסים את החמאה. במקביל מחממים מעט את החלב שיהיה פושר.

2 בעזרת מיקסר (אבל אפשר גם ידנית) מערבבים את כל החומרים, ולשים עד לקבלת בצק גמיש ונעים. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, וכל חלק מחלקים ל-3 חלקים, שמהם קולעים 2 חלות. מניחים כל חלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים לעוד חצי שעה.

4 מערבבים את החלמון עם הסוכר, ומברישים את שתי החלות (הסוכר עושה את החלה יותר מבריקה).

5 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-40 עד 50 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!