אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

לחמניות גאודה וקימל

לחמניות גבינה אווריריות ומפנקות בתוספת מפתיעה של קימל

אורי שפט | "לחם בבית", מאפיית לחמים | פורסם 27/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

600 גרם קמח חיטה ללחם מנופה (4.5 כוסות)
220 גרם מים (1 כוס)
30 גרם שמרים טריים (3 כפות)
1 ביצה
20 גרם דבש (1 כף)
35 גרם חמאה רכה
15 גרם מלח (1 כף)
150 גרם גבינת גאודה חתוכה לקוביות 1X1 ס"מ
20 גרם קימל (2 כפות)

לציפוי

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, ביצה, דבש, חמאה ומלח. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה, כ-4 דקות, לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 8 דקות לקבלת בצק גמיש ומעט קשה. מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים את קוביות הגבינה ואת הקימל ולשים עד שהם נבלעים בבצק ולא יותר. ייתכן שהגבינה לא תיבלע בקלות , לא נורא. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, לשים ידנית ומגלגלים לכדור.

2 מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 50 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק (בעזרת סכין) ל-15חלקים שווים.

3 מגלגלים כל חלק לקבלת לחמנייה אליפטית ומניחים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה. מורחים בביצה טרופה. בעזרת סכין משוננת קטנה וחדה, חורצים 6 חריצים אלכסוניים בכל לחמנייה. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות. כ-10-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מכניסים את התבניות לתנור המחומם ואופים כ-15 דקות לגוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.