אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לאפות ביתיות

אתם אלופי השקשוקה, מלכי החביתות, נסיכי החומוס - אבל מה שווים כל אלה בלי הבצק שלצידם? אם בא לכם להשקיע עד הסוף או שסתם חיסלתם את כל הפחמימות בבית - קבלו לאפות מעולות שמכינים במחבת בכלום עבודה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 16/07/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 550 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כוסות קמח לבן

כף סוכר

כף שמרים

כפית גדושה מלח

2 כוסות מים פושרים

5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה בצורה ידנית או במיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ושמים בתוכה את המלח, המים ושמן הזית.

2 לשים הכל יחד עד לקבלת בצק אחיד. מניחים את הבצק בצד (מכוסה) להתפחה של כ-40 דקות.

3 לשים שוב  את הבצק על משטח מקומח ומחלקים אותו לכדורים בגודל תפוז.

4 מרדדים כל כדור לעלה דק ומניחים על מחבת חמה אותה משמנים במעט שמן זית. מכסים את המחבת ל-2 דקות והופכים צד.

5 עורמים את הלאפות המוכנות על משטח ומכסים במגבת.