אוכל
צילום׃ David Cohen 156, Shutterstock

מופלטה

תנו לשף ללמד אתכם איך מכינים מופלטה כהלכתה: המנה המרוקאית המסורתית במתכון מנצח - בצק דקיק בציפוי מתוק של חמאה ודבש

גיא פרץ | מרקש אקספרס | פורסם 03/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 3300 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

1 ק"ג קמח לבן מנופה

30 גרם שמרים טריים מפוררים

1 כף סוכר

1 כף מלח

כ-2 וחצי כוסות מים פושרים

2 כוסות שמן לטבילת כדורי הבצק

להגשה:

חמאה

דבש

אופן ההכנה:

1 מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ומשהים כ-15 דקות בטמפ' החדר.

2 יוצקים מהבצק הרך והדביק כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומשהים 15 דקות. מכניסים לקערה עם שמן, מוציאים כדור אחר כדור ומשטחים על משטח שיש משומן בעזרת ידיים משומנות לעלה בקוטר כ-25 ס"מ.

3 מטגנים את המופלטות במחבת טפלון חמה ששומנה קלות ב-2 מחזורי טיגון של 20, בלי להוציאן מהמחבת, באופן הבא: את המופלטה הראשונה מטגנים כ-10 שניות. בינתיים משטחים ומכינים את המופלטה הבאה, הופכים את המופלטה שבמחבת, ועליה מניחים את המופלטה החדשה. הופכים את שתי המופלטות יחד, וחוזר חלילה עד לערמה של 20. מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן את השאר באותו אופן.

4 מגישים עם חמאה ודבש.

והנה מתכון מעולה לספינג'

חג שמח!