אוכל

בייגלה עם פירה מנטה

מאפה מקורי וטעים בטירוף. ליבשו את הסינר ורוצו לנסות

אילן ויסברוד | מאסטר שף | פורסם 07/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 181 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

5 תפוחי אדמה מסוג דזירה (עם הקליפה)

חצי חבילת חמאה (50 גרם)

5 שיני שום

שמן זית

375 גרם קמח לבן רגיל

1/3 קוביית שמרים מעורבבת ב-3 כפות מים פושרים עם 0.5 כפית סוכר

צרור עלי מנטה

1/2 פלפל צ'ילי אדום

מלח גס

מלח רגיל

חופן קצח

חבילת יוגורט עיזים

כפית סוכר

בצל ירוק

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר את תפוחי האדמה עד ריכוך.

2 ממיסים שמרים עם סוכר במים פושרים.

3 מכניסים את שיני השום לסיר. יוצקים שמן זית עד כדי כיסוי ומבשלים על אש נמוכה עד ריכוך (כ-25 דקות).

4 לקערת מיקסר מכניסים את הקמח, 125 מ"ל מים, השמרים המומסים וכף שמן זית. מערבבים כ- 3 דקות, מוצאים ומתפיחים כשעה.

5 מכניסים את עלי המנטה, הצ'ילי האדום, כפית מלח ושיני השום המבושלות לבלנדר.

6 מפעילים ומזליפים שמן זית עד קבלת מרקם של צ'ימיצ'ורי.

7 מקלפים את תפוחי האדמה, מועכים קלות ומכניסים פנימה 1/2 חבילת חמאה. ממשיכים למעוך ומכניסים כ 3 כפות מרוטב המנטה.

8 בוצעים שליש מהבצק ומרדדים למלבן. בחלקו התחתון של המלבן שמים את פירה המנטה בצורת נקניק ומגלגלים סביבו את הבצק.

9 יוצרים בייגלה, מברישים אותו בשמן בו בישלנו את השום ומפזרים מלח גס וקצח.

10 מניחים על תבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה ומכניסים לתנור בטמפ' 240 מעלות ל-25 דקות.

11 מגישים עם יוגורט עזים שלתוכו מכניסים כף משמן הזית שבו בושל השום וטבעות בצל ירוק. בתיאבון.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):

אנרגיה 1021 קלוריות
חלבונים 18 גרם
פחמימות 117 גרם
שומנים 54 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה