אוכל
צילום׃ none

הלוביאני גרוזיני של אתרי

מאפה בצק אותנטי מהעדה הגיאורגית, ויכול להיות ממולא בשעועית, גבינות, תפו"א או כל מילוי חר לפי טעים אישי.

noahanuka | מתכוני גולשים | פורסם 21/01/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:קילו קמח

ביצה אחת

כף מלח

שתי כפות חומץ

חצי כוס שמן

שתיים וחצי כוסות מים. למילוי שעועית :קילו שעועית מאשה לוביה (שעועית בצבע קרם עם נקודות שחורות)

שלוש כפות שמן

שני בצלים

כף וחצי מלח

כפית ציפורן טחון

כפית פלפל שחור

פלפל שאטה גרוס - לפי הטעם.

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק: לשים היטב את הבצק, ויוצרים ממנו עשרים כדורים. שמים את הכדורים לחצי שעה במקרר, ואחר כך מרדדים כל אחד מהם עם קמח ומניחים את הכדורים המרודדים אחד על השני. נותנים להם לנוח בצורה זו עשר דקות נוספות.

בינתיים להכנת המלית - מבשלים את השעועית במים חמים במשך שעה וחצי לאחר השרייה במים. מסננים וטוחנים, ומוסיפים את הבצלים לאחר טיגון בשמן, ואת כל שאר התבלינים. מערבבים והמלית מוכנה.

כדי לשים את המילוי בתוך הבצק, מורחים על משטח העבודה מעט שמן, לוקחים כל עלה בצק ופותחים אותו באופן סיבובי על ידי משיכה מהקצוות בעזרת הידיים, עד שמגיעים למגיעים למצב שהבצק דק מאוד והקוטר שלו בערך 8 ס"מ. (הבצק מגיע לרמה של כמעט שקיפות). מניחים על המשטח ומזלפים מעט שמן, מקפלים לשלישים - עד שמקפלים ריבוע, ואז מניחים את המילוי. מקפלים לצורה הרצויה, ושמים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות, 25 דקות. בתיאבון!