לחמניות גבינה וזיתים
הילדים שלנו מכורים ללחמניות האלה, שווה גם לכם לאפות כאלה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (35 מנות):
לבצק
1 ק"ג קמח (עדיף קמח לחם)
3/4 שקית (35 גרם) שמרים טריים
2 כפות סוכר
4 ביצים בינוניות (M)
1 כוס (250 מ"ל) מים
1 כוס (250 מ"ל) חלב 3%
3 חבילות (300 גרם) חמאה רכה
1 כף גדושה מלח
3 כפות עשבי תיבול יבשים (רוזמרין, תימין או אורגנו)
למילוי
1 גליל (200 גרם) גבינת עזים, חתוך לקוביות גדולות
1 כוס זיתים ירוקים, מגולענים
להברשה
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 לבצק: בקערת מערבל עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים.
2 מוסיפים את הביצים, המים והחלב ומערבלים לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה, המלח ועשבי התיבול ומערבלים כ-8 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי, עד להשלשת הנפח.
3 מחלקים את הבצק ל-35 כדורים. משטחים כל כדור בעזרת הידיים ומניחים במרכזו קוביית גבינת פרומעז וזית. סוגרים את השוליים כלפי המרכז ומניחים בתבנית, כשהחלק הסגור כלפי מטה.
4 מברישים בביצה ומתפיחים כחצי שעה.
5 אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-חום.
6 כדאי לקרר את הבצק למשך לילה, כך נוח וקל ליצור כדורים או כל צורה אחרת.