אוכל

לחמניות גבינה וזיתים

הילדים שלנו מכורים ללחמניות האלה, שווה גם לכם לאפות כאלה

| תנובה | פורסם 26/05/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

לבצק

1 ק"ג קמח (עדיף קמח לחם)

3/4 שקית (35 גרם) שמרים טריים

2 כפות סוכר

4 ביצים בינוניות (M)

1 כוס (250 מ"ל) מים

1 כוס (250 מ"ל) חלב 3%

3 חבילות (300 גרם) חמאה רכה

1 כף גדושה מלח

3 כפות עשבי תיבול יבשים (רוזמרין, תימין או אורגנו)

 

למילוי

1 גליל (200 גרם) גבינת עזים, חתוך לקוביות גדולות

 

1 כוס זיתים ירוקים, מגולענים

להברשה

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 לבצק: בקערת מערבל עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים.

2 מוסיפים את הביצים, המים והחלב ומערבלים לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה, המלח ועשבי התיבול ומערבלים כ-8 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי, עד להשלשת הנפח.

3 מחלקים את הבצק ל-35 כדורים. משטחים כל כדור בעזרת הידיים ומניחים במרכזו קוביית גבינת פרומעז וזית. סוגרים את השוליים כלפי המרכז ומניחים בתבנית, כשהחלק הסגור כלפי מטה.

4 מברישים בביצה ומתפיחים כחצי שעה.

5 אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-חום.

6 כדאי לקרר את הבצק למשך לילה, כך נוח וקל ליצור כדורים או כל צורה אחרת.