אוכל
צילום׃ istockphoto

צ'אפטי - לחם הודי שטוח ללא שמרים

המתכון המקורי למאכל ההודי האהוב

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

שתיים ורבע כוסות קמח מלא בטחינת אבן
אחת ורבע כוסות מים קרים

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה קמח ומים.לשים כ-15 דקות. בהתחלה הבצק דביק מאוד,ולאט לאט יהפוך לגמיש ונוח לעבודה. יוצרים מהבצק כדור ונותנים לו לנוח כמה דקות. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים קטנים, נותנים גם להם לנוח מס'דקות. אז מרדדים לעיגולים דקים עם מערוך . אופים בתנור חם או במחבת ברזל כבדה כדקה על כל צד ( בחום גבוה