צילום׃ istockphoto
צ'אפטי - לחם הודי שטוח ללא שמרים
המתכון המקורי למאכל ההודי האהוב
דוד גול | showchef.co.il
| פורסם 27/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
שתיים ורבע כוסות קמח מלא בטחינת אבן
אחת ורבע כוסות מים קרים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קמח ומים.לשים כ-15 דקות. בהתחלה הבצק דביק מאוד,ולאט לאט יהפוך לגמיש ונוח לעבודה. יוצרים מהבצק כדור ונותנים לו לנוח כמה דקות. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים קטנים, נותנים גם להם לנוח מס'דקות. אז מרדדים לעיגולים דקים עם מערוך . אופים בתנור חם או במחבת ברזל כבדה כדקה על כל צד ( בחום גבוה