אוכל
צילום׃ אורן כהן, מועצת החלב

חלת פירות יבשים

עזבו אילנות, תשכחו משקדיות, בשבילנו ט"ו בשבט זה החלה הזאת - חלה מתוקה עם פירות יבשים קצוצים בפנים וגרעינים טעימים ופריכים מבחוץ. הגישו אותה עם קוטג' או גבינה לבנה, וזהו - לא צריך יותר

אינס שילת ינאי | מועצת החלב | פורסם 24/01/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.8 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

חצי כוס סוכר חום

1 כוס לבן או יוגורט בטעם טבעי

1 ביצה טרופה

כפית מלח

חצי כוס שמן קנולה

כוס וחצי מים פושרים

1 כוס תמרים קצוצים

חצי כוס חמוציות מיובשות

כוס משמשים מיובשים, קצוצים

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

גרעינים לא קלויים

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר, ויוצרים גומה במרכז.

2 מכניסים לגומה את היוגורט, הביצה, המלח, השמן והמים ולשים לבצק אחיד (זה בסדר אם הבצק קצת דביק).

3 מוסיפים את הפירות המיובשים ולשים כ-3 דקות נוספות.

4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ועוטפים בשקית ניילון. מתפיחים במקום חמים כשעה.

5 לשים את הבצק על משטח מקומח וקולעים שתי חלות.

6 מעבירים את החלות לתבנית מרופדת נייר אפייה ומתפיחים חצי שעה נוספת.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות. מצפים את החלות בביצה הטרופה ומפזרים שומשום וגרעינים.

8 אופים כחצי שעה, או עד שהחלה משחימה יפה.

* מומלץ להגיש עם קוטג' או גבינה לבנה.