אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

זלאביה

בצק מתפוצץ בפה במילוי גבינות, עגבניות מיובשות ובזיליקום

מוריה קעטבי | מאסטר שף | פורסם 11/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 179 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חצי קילו קמח
חצי שקית שמרית
חצי כפית מלח
3 כפות שמן
1 ביצה
3 כפות סוכר
אחד וחצי כוס מים חמימים

למלית

פטה
קשקבל
מוצרלה
עגבניות מיובשות
שאטה
תימין
בזיליקום

לסלסה

4 עגבניות שעושים להם חליטה במים
ללא הקליפה
כוסברה
שום
מלח
פלפל
סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט מימי. נותנים לבצק לתפוח לפחות שעה וחצי.

2. מערבבים את חומרי המלית לכדי מחית אחידה.

3 מערבבים את חומרי הסלסה וטוחנים בבלנדר.

4 לוקחים חתיכה מהבצק ופותחים ביד לכדי עלה. שמים טיפה מהמילוי במרכז העלה, סוגרים ומטגנים בשמן עמוק.

5 מגישים בליווי הסלסה.