אוכל
תמונת AVI׃ mako

סמבוסק ממולא חומוס ובשר לצד אפונה ירוקה

חברים החומוס כבר בפנים! בואו ליהנות ממאפה ממכר עם מילוי שקשה לעמוד בפניו

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק

1 כוס קמח

קורט מלח

שליש כוס מים

3 כפות שמן זית

1 כף שמרים

למילוי

200 גרם גרגירי חומוס

100 גרם בשר טחון

2 בצלים קצוצים דק

מלח

פלפל

חצי כפית כמון

לתוספת

200 גרם אפונה

2 בצלים קצוצים

פלפל

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 לשים את מרכיבי הבצק לעיסה אחידה ומכניסים למקום סגור (תנור לא פועל). לשים את הבצק כל 15 דקות ומחזירים לתנור.

2 משרים חומוס גרגירים במים למשך 20 דקות ומבשלים עד לרכות.

3 טוחנים בערך עד ל- 70%.

4 מטגנים את הבשר עם הבצל ומוסיפים את הכמון.

5 מערבבים את חומרי המילוי יחד לתערובת אחידה.

6 מוציאים את הבצק ומרדדים לעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים לפי הגודל שנרצה, ממלאים וסוגרים את העיגול.

7 מהדקים היטב בצדדים ומטגנים בשמן חצי עמוק עד שהסמבוסק זהוב ויפה.

8 שוטפים את האפונה. מטגנים את הבצל לצבע זהוב ומוסיפים מלח, פלפל ואת הסוכר. מבשלים את האפונה על אש בינונית כ- 30 דקות, מסננים ומוסיפים לבצל.

9 מגישים לצד הסמבוסקים ומתענגים.