סמבוסק ממולא חומוס ובשר לצד אפונה ירוקה
חברים החומוס כבר בפנים! בואו ליהנות ממאפה ממכר עם מילוי שקשה לעמוד בפניו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לבצק
1 כוס קמח
קורט מלח
שליש כוס מים
3 כפות שמן זית
1 כף שמרים
למילוי
200 גרם גרגירי חומוס
100 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
מלח
פלפל
חצי כפית כמון
לתוספת
200 גרם אפונה
2 בצלים קצוצים
פלפל
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 לשים את מרכיבי הבצק לעיסה אחידה ומכניסים למקום סגור (תנור לא פועל). לשים את הבצק כל 15 דקות ומחזירים לתנור.
2 משרים חומוס גרגירים במים למשך 20 דקות ומבשלים עד לרכות.
3 טוחנים בערך עד ל- 70%.
4 מטגנים את הבשר עם הבצל ומוסיפים את הכמון.
5 מערבבים את חומרי המילוי יחד לתערובת אחידה.
6 מוציאים את הבצק ומרדדים לעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים לפי הגודל שנרצה, ממלאים וסוגרים את העיגול.
7 מהדקים היטב בצדדים ומטגנים בשמן חצי עמוק עד שהסמבוסק זהוב ויפה.
8 שוטפים את האפונה. מטגנים את הבצל לצבע זהוב ומוסיפים מלח, פלפל ואת הסוכר. מבשלים את האפונה על אש בינונית כ- 30 דקות, מסננים ומוסיפים לבצל.
9 מגישים לצד הסמבוסקים ומתענגים.