סופגניות מהירות ללא שמרים
סופגניות קטנטנות, קלות ומהירות מאוד להכנה, המפיצות בבית ניחוחות של קינמון וסוכר
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (35 מנות):
1.5 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית קינמון טחון
1/3 כוס סוכר
1 ביצה L
1/2 כוס חלב (או שמנת מתוקה)
מחית מבננה 1 גדולה (או תפוח מקולף ומגורר גס)
1 כפית תמצית ווניל
2 כפות שמן
שמן לטיגון
לציפוי
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
1 לסיר כבד יוצקים את השמן לטיגון לגובה של כ-4 ס"מ. מחממים במשך כ-10 דקות על להבה בינונית (חום השמן צריך להישאר קבוע על 180 מעלות).
2 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה. מוסיפים את המלח, הקינמון והסוכר. מערבבים היטב.
3 בקערה נפרדת מערבבים יחד את הביצה, החלב, מחית הבננה (או התפוח), תמצית הוניל, ו-2 כפות שמן.
4 מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים למחית חלקה. (אם המחית סמיכה מידי, ניתן לדלל אותה בכף אחת או שתיים נוספות של חלב).
5 בקערית קטנה מערבבים יחד את הסוכר והקינמון לציפוי.
6 בעזרת כף קפיצית לגלידה, מרימים כמות קטנה מתערובת הסופגניות ויוצקים בזריזות לתוך השמן החם. מטגנים כ-6 סופגניות בכל סבב למשך כ – 4-5 דקות. הסופגניות עשויות דיין כשצבען חום עמוק מכל צדדיהן.
7 בעזרת תרווד מוציאים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר סופג, ובעודן חמות מאוד מגלגלים אותן בציפוי הסוכר והקינמון. מצננים מעט ומגישים.
* הסופגניות במיטבן כשהן טריות ובכל מקרה רק ביום הכנתן.