אוכל
צילום׃ שירלי נמש, מתוקים שלי

סופגניות מהירות ללא שמרים

סופגניות קטנטנות, קלות ומהירות מאוד להכנה, המפיצות בבית ניחוחות של קינמון וסוכר

שירלי נמש | מתוקים שלי | פורסם 19/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 241 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (35 מנות):

1.5 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית קינמון טחון

1/3 כוס סוכר

1 ביצה L

1/2 כוס חלב (או שמנת מתוקה)

מחית מבננה 1 גדולה (או תפוח מקולף ומגורר גס)

1 כפית תמצית ווניל

2 כפות שמן

שמן לטיגון

לציפוי

1/2 כוס סוכר

1 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

1 לסיר כבד יוצקים את השמן לטיגון לגובה של כ-4 ס"מ. מחממים במשך כ-10 דקות על להבה בינונית (חום השמן צריך להישאר קבוע על 180 מעלות).

2 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה. מוסיפים את המלח, הקינמון והסוכר. מערבבים היטב. 

3 בקערה נפרדת מערבבים יחד את הביצה, החלב, מחית הבננה (או התפוח), תמצית הוניל, ו-2 כפות שמן. 

4 מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים למחית חלקה. (אם המחית סמיכה מידי, ניתן לדלל אותה בכף אחת או שתיים נוספות של חלב).

5 בקערית קטנה מערבבים יחד את הסוכר והקינמון לציפוי.

6 בעזרת כף קפיצית לגלידה, מרימים כמות קטנה מתערובת הסופגניות ויוצקים בזריזות לתוך השמן החם. מטגנים כ-6 סופגניות בכל סבב למשך כ – 4-5 דקות. הסופגניות עשויות דיין כשצבען חום עמוק מכל צדדיהן. 

7 בעזרת תרווד מוציאים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר סופג, ובעודן חמות מאוד מגלגלים אותן בציפוי הסוכר והקינמון. מצננים מעט ומגישים.

* הסופגניות במיטבן כשהן טריות ובכל מקרה רק ביום הכנתן.

>> לכל מתכוני הסופגניות