לחמניות קרואסון מתוקות
אם אתם רוצים לזכות בליבנו, מוטב שתתחילו במשהו חומרי, רך ומתוק וריחני. הלחמניות האלה, של קרן אגם, יכולות להיות התחלה מצוינת - רק לא לשכוח להביא לנו חמאה קטנה בצד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-16 לחמניות:
1 קילו קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
150 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל L
כוס וחצי (360 מ״ל) חלב פושר
כפית מלח דק
לציפוי:
ביצה טרופה
מעט שומשום
לזיגוג:
2 כפות דבש מהולות בכפית מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
2 מפעילים את המיקסר על לישה במהירות איטית ומוסיפים סוכר, חמאה, ביצים, ואת החלב בהדרגה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות).
3 מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות, עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה בשמן מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
5 מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
6 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים לשני חלקים שווים.
7 מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 1-2 ס״מ, וחותכים בעזרת גלגלת לפיצה או סכין כל עיגול ל-8 משולשים שווים.
8 מגלגלים כל משולש לקרואסון מהחלק הרחב לחלק הצר, ומקפלים מעט בקצוות כלפי פנים ליצירת חצי ירח. מסדרים על התבנית באופן מרווח.
9 מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 20-25 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
10 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
11 אופים 20-25 דקות, עד שהקרואסונים זהובים.
12 מוציאים, מברישים בסירופ הדבש וטורפים.