אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

לחמניות קרואסון מתוקות

אם אתם רוצים לזכות בליבנו, מוטב שתתחילו במשהו חומרי, רך ומתוק וריחני. הלחמניות האלה, של קרן אגם, יכולות להיות התחלה מצוינת - רק לא לשכוח להביא לנו חמאה קטנה בצד

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 14/11/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 210 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-16 לחמניות:

1 קילו קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

150 גרם חמאה רכה

2 ביצים גודל L

כוס וחצי (360 מ״ל) חלב פושר

כפית מלח דק

לציפוי:

ביצה טרופה

מעט שומשום

לזיגוג:

2 כפות דבש מהולות בכפית מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.

2 מפעילים את המיקסר על לישה במהירות איטית ומוסיפים סוכר, חמאה, ביצים, ואת החלב בהדרגה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות).

3 מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות, עד לקבלת בצק גמיש וחלק.

4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה בשמן מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.

5 מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.

לחמניות קרואסון מתוקות בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוד טיפה מאמץ ויהיו לכם כאלה!|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

6 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים לשני חלקים שווים.

7 מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 1-2 ס״מ, וחותכים בעזרת גלגלת לפיצה או סכין כל עיגול ל-8 משולשים שווים.

8 מגלגלים כל משולש לקרואסון מהחלק הרחב לחלק הצר, ומקפלים מעט בקצוות כלפי פנים ליצירת חצי ירח. מסדרים על התבנית באופן מרווח.

9 מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 20-25 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

10 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

3 לחמניות קרואסון מתוקות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
אנחנו לא חושבים שאנחנו יכולים לעמוד בזה יותר|צילום: קרן אגם, mako אוכל

11 אופים 20-25 דקות, עד שהקרואסונים זהובים.

12 מוציאים, מברישים בסירופ הדבש וטורפים.