צילום׃ Digital Vision, GettyImages IL
לחם דלעת
מתכון מיוחד ללחם טעים במיוחד
דוד גול | showchef.co.il
| פורסם 27/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כוס צימוקים או אננס מיובש קצוץ
1/4 כוס מים או קוניאק
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
3/4 2 כוסות קמח
2 כפיות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה
1/2 2 כוסות דלעת טרייה מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
2 משרים את הצימוקים או האננס במים, בקוניאק או ברום.
3 בקערת מערבל חשמלי טורפים ביצים, סוכר, וניל ושמן. מנפים יחד את החומרים היבשים ומוסיפים לקערת המערבל. בוחשים פנימה את הדלעת והצימוקים.
4 יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת, ואופים בתנור כ 60-45 דקות (תלוי בתבנית), או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.