אוכל
צילום׃ Digital Vision, GettyImages IL

לחם דלעת

מתכון מיוחד ללחם טעים במיוחד

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס צימוקים או אננס מיובש קצוץ
1/4 כוס מים או קוניאק
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
3/4 2 כוסות קמח
2 כפיות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה
1/2 2 כוסות דלעת טרייה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.

2 משרים את הצימוקים או האננס במים, בקוניאק או ברום.

3 בקערת מערבל חשמלי טורפים ביצים, סוכר, וניל ושמן. מנפים יחד את החומרים היבשים ומוסיפים לקערת המערבל. בוחשים פנימה את הדלעת והצימוקים.

4 יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת, ואופים בתנור כ 60-45 דקות (תלוי בתבנית), או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.