צילום׃ יחסי ציבור
מאפה פילו במילוי גבינה ופלפלים
מעטפת בצק פריך במילוי גבינתי, מלוח וטעים
מיקי שמו | mako
| פורסם 21/04/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
8 עלי פילו מופשרים
150 גרם חמאה מומסת
למלית
500 גרם גבינה כחושה לאפייה מפוררת
1 כפית מחוקה מלח
1 כף קורנפלור
2 פלפלים בינוניים בצבעים שונים חתוכים לקוביות קטנות בגודל 1/2 ס”מ
לציפוי
1 ביצה טרופה
שומשום
קצח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 מכינים את המלית: מערבבים גבינה, מלח וקורנפלור בקערה. מוסיפים קוביות פלפלים ומערבבים היטב.
3 מרכיבים את המאפה ואופים: מניחים 2 עלי פילו זה על גבי זה על משטח עבודה. מברישים מיד בחמאה את העלה העליון, ומניחים רבע מכמות המלית לאורך העלה. מגלגלים לגליל צר וארוך.
4 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט חמאה וביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח. מכינים באותה דרך 3 גלילים נוספים.
5 אופים 20-18 דקות עד להזהבה.
6 אוכלים עוד באותו היום או שומרים במקפיא עד שבועיים ומחממים לפני ההגשה.