אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

מאפה פילו במילוי גבינה ופלפלים

מעטפת בצק פריך במילוי גבינתי, מלוח וטעים

מיקי שמו | mako | פורסם 21/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

8 עלי פילו מופשרים
150 גרם חמאה מומסת

למלית

500 גרם גבינה כחושה לאפייה מפוררת
1 כפית מחוקה מלח
1 כף קורנפלור
2 פלפלים בינוניים בצבעים שונים חתוכים לקוביות קטנות בגודל 1/2 ס”מ

לציפוי

1 ביצה טרופה
שומשום
קצח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 מכינים את המלית: מערבבים גבינה, מלח וקורנפלור בקערה. מוסיפים קוביות פלפלים ומערבבים היטב.

3 מרכיבים את המאפה ואופים: מניחים 2 עלי פילו זה על גבי זה על משטח עבודה. מברישים מיד בחמאה את העלה העליון, ומניחים רבע מכמות המלית לאורך העלה. מגלגלים לגליל צר וארוך.

4 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט חמאה וביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח. מכינים באותה דרך 3 גלילים נוספים.

5 אופים 20-18 דקות עד להזהבה.

6 אוכלים עוד באותו היום או שומרים במקפיא עד שבועיים ומחממים לפני ההגשה.