אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

דונאטס

דונאטס בציפוי גנאש שוקולד וסוכריות צבעוניות - תמיד משמחות

דודי ברזילי | עוגתה | פורסם 28/08/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג קמח

20 גרם שמרים טריים

200 גרם חמאה

180 מ"ל חלב

1 גביע שמנת חמוצה

4 ביצים

150 גרם סוכר

7 גרם מלח

1 פקק תמצית וניל

200 מ"ל שמנת מתוקה

שמנת מתוקה להקצפה

200 גרם שוקולד (כל סוג)

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח. ממיסים את החמאה ומערבבים עם החלב והשמנת החמוצה עד לקבלת תערובת פושרת.

2 מוסיפים לתערובת הקמח ביצים, וניל ואת תערובת החמאה ומעבדים במשך 5 דקות לקבלת בצק חלק, רך ומבריק. מכניסים למקרר ללילה.

3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים גדולים ואח"כ קורצים עיגול קטן במרכז כל עיגול גדול. מניחים על נייר אפייה משומן לתפיחה של כשעה.

4 מחממים שמן ומטגנים על להבה בינונית עד לצבע זהוב.

5 להכנת גנאש השוקולד: בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים. שומרים את התערובת לילה במקרר.

6 למחרת, מחלקים את תערובת הגנאש לשתיים. חצי שומרים לציפוי וחצי מקציפים עם מעט שמנת מתוקה (לא הרבה זמן).

7 חותכים את הדונטס לחצי וממלאים בקציפת הגנאש.

8 מחממים קלות את הגנאש שנשאר, מצפים את הדונאטס ומפזרים סוכריות צבעוניות מעל.

קונדיטורית עוגתה בקיבוץ כנרת