דונאטס
דונאטס בציפוי גנאש שוקולד וסוכריות צבעוניות - תמיד משמחות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים טריים
200 גרם חמאה
180 מ"ל חלב
1 גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
150 גרם סוכר
7 גרם מלח
1 פקק תמצית וניל
200 מ"ל שמנת מתוקה
שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם שוקולד (כל סוג)
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח. ממיסים את החמאה ומערבבים עם החלב והשמנת החמוצה עד לקבלת תערובת פושרת.
2 מוסיפים לתערובת הקמח ביצים, וניל ואת תערובת החמאה ומעבדים במשך 5 דקות לקבלת בצק חלק, רך ומבריק. מכניסים למקרר ללילה.
3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים גדולים ואח"כ קורצים עיגול קטן במרכז כל עיגול גדול. מניחים על נייר אפייה משומן לתפיחה של כשעה.
4 מחממים שמן ומטגנים על להבה בינונית עד לצבע זהוב.
5 להכנת גנאש השוקולד: בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים. שומרים את התערובת לילה במקרר.
6 למחרת, מחלקים את תערובת הגנאש לשתיים. חצי שומרים לציפוי וחצי מקציפים עם מעט שמנת מתוקה (לא הרבה זמן).
7 חותכים את הדונטס לחצי וממלאים בקציפת הגנאש.
8 מחממים קלות את הגנאש שנשאר, מצפים את הדונאטס ומפזרים סוכריות צבעוניות מעל.
קונדיטורית עוגתה בקיבוץ כנרת