אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

לחמניות בייגל הכי מושלמות שתכינו

תקשיבו לנו, שקית אחת של לחמניות רכות ואווריריות כאלה בפריזר - ואתם מסודרים עם נשנוש לכם ולילדים לכמה ימים טובים. והשוס? תערובת ציפוי בייגל מטורפת שמכינים בשנייה וחצי

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 04/07/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

ל-9 לחמניות:

500 גרם (3 וחצי כוסות ועוד כף) קמח מנופה 

1 כף (10 גרם) שמרים יבשים 

2 כפות (24 גרם) סוכר 

כוס ורבע (300 מ"ל) מים

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

חצי כף (10 גרם) מלח 

לתערובת הבייגל:

1 כוס שומשום לבן 

2 כפות שומשום שחור 

2 כפות שומשום קלוי 

חצי כף מלח גס 

חצי כף תימין 

לציפוי: 

קערה עם מים 

קערה עם תערובת בייגל 

להברשה (לא חובה):

שמן זית איכותי 

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים נוזלים (מים ושמן) בהדרגה ולשים 8 דקות רצופות.

2 מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות לפחות. מוציאים למשטח משומן ולשים בידיים משומנות עוד כדקה.

3 מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כשעה, אבל תלוי כמובן במזג האוויר).

לחמניות בייגל של חנושה. תמיד טוב במקפיא (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
לחמניות בייגל של חנושה. תמיד טוב במקפיא|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

4 מוציאים מהבצק את האוויר בעזרת אגרופים ומחלקים ל-9 כדורים של 100 גרם כל אחד. מניחים ל-10 דקות.

5 מרדדים כל כדור בצק במערוך ומגלגלים לצורת נקניק. מניחים לעוד 10 דקות, ובינתיים מערבבים את חומרי תערובת הבייגל בקערה. 

6 מגלגלים שוב את הרצועות לנקניק, טובלים בקערת המים ומעבירים מיד לתערובת הבייגל. 

7 מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה ומניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח (30-40 דקות).

8 מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-17 דקות, עד השחמה (משתנה מתנור לתנור). אפשר למרוח את הלחמניות בשמן זית, לא חובה (אני לא מרחתי).

9 מחכים שהלחמניות יצטננו, אורזים ומקפיאים בשקית סגורה, ככה יש תמיד לחמניות טריות וסופר טעימות לטוסטים או לכריכים לילדים.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

_OBJ

בתיאבון!