לחמניות בייגל הכי מושלמות שתכינו
תקשיבו לנו, שקית אחת של לחמניות רכות ואווריריות כאלה בפריזר - ואתם מסודרים עם נשנוש לכם ולילדים לכמה ימים טובים. והשוס? תערובת ציפוי בייגל מטורפת שמכינים בשנייה וחצי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-9 לחמניות:
500 גרם (3 וחצי כוסות ועוד כף) קמח מנופה
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
2 כפות (24 גרם) סוכר
כוס ורבע (300 מ"ל) מים
רבע כוס (60 מ"ל) שמן
חצי כף (10 גרם) מלח
לתערובת הבייגל:
1 כוס שומשום לבן
2 כפות שומשום שחור
2 כפות שומשום קלוי
חצי כף מלח גס
חצי כף תימין
לציפוי:
קערה עם מים
קערה עם תערובת בייגל
להברשה (לא חובה):
שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים נוזלים (מים ושמן) בהדרגה ולשים 8 דקות רצופות.
2 מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות לפחות. מוציאים למשטח משומן ולשים בידיים משומנות עוד כדקה.
3 מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כשעה, אבל תלוי כמובן במזג האוויר).
4 מוציאים מהבצק את האוויר בעזרת אגרופים ומחלקים ל-9 כדורים של 100 גרם כל אחד. מניחים ל-10 דקות.
5 מרדדים כל כדור בצק במערוך ומגלגלים לצורת נקניק. מניחים לעוד 10 דקות, ובינתיים מערבבים את חומרי תערובת הבייגל בקערה.
6 מגלגלים שוב את הרצועות לנקניק, טובלים בקערת המים ומעבירים מיד לתערובת הבייגל.
7 מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה ומניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח (30-40 דקות).
8 מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-17 דקות, עד השחמה (משתנה מתנור לתנור). אפשר למרוח את הלחמניות בשמן זית, לא חובה (אני לא מרחתי).
9 מחכים שהלחמניות יצטננו, אורזים ומקפיאים בשקית סגורה, ככה יש תמיד לחמניות טריות וסופר טעימות לטוסטים או לכריכים לילדים.
בתיאבון!